Petit Mercat de Mercats
,

Arriba el Petit Mercat de Mercats, la Fira per acostar-se als mercats de Barcelona i conèixer els productes de proximitat

Gastronomia, activitats, zona infantil i música i molt més! El Petit Mercat de Mercats és un esdeveniment que omple els carrers de Barcelona de consum responsable i dels productes de proximitat que caracteritzen els mercats de Barcelona.
Patrocinat
logo mercats barcelona

Els dies 10 i 11 de maig, des de les 11 del matí i fins a les 10 de la nit, tindrà lloc la segona edició el Petit Mercat de Mercats al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. Aquesta fira, una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Mercats Barcelona (IMMB) i la Federació de Mercats Municipals (FEMM), en estreta col·laboració amb els mercats i el seu entorn, vol fomentar l’alimentació de proximitat i de qualitat i destacar la diversitat gastronòmica del territori.

Què trobareu al Petit Mercat de Mercats?

El Mercat de Sant Antoni obrirà les portes i els seus paradistes i comerciants sortiran al carrer per apropar els seus productes a la ciutadania i oferir degustacions de tota mena d’aliments, des de peix o marisc fins a carn i menuts. La gent que s’acosti al barri de Sant Antoni de Barcelona i s’animi a visitar el Petit Mercat de Mercats podrà viure una autèntica jornada gastronòmica i, entre altres activitats i oportunitats, comprar les tapes més representatives dels mercats per un preu de 3 o 5 euros, en funció de la tapa. També s’instal·laran barres per acompanyar les degustacions de productes amb beguda i barbacoes perquè, qui vulgui, pugui cuinar allà mateix els aliments frescos que acaba de comprar a les parades del mercat.

Taller de cuina en el Petit Mercat de Mercats de l’edició de l’any 2023

A més de degustar els productes típics dels mercats, el Petit Mercat de Mercats també permetrà acostar-se més íntimament a aquests productes gràcies als tallers culinaris que s’organitzen a l’Aula Gastronòmica. Expertes, prescriptores gastronòmiques i cuiners reconeguts faran demostracions culinàries al públic i guiaran diversos showcookings i tallers, entre els quals destaquen un taller sobre l’art de l’escabetx, un altre sobre els fermentats com el kombutxa i, fins i tot, un taller infantil d’hamburgueses.

Aprèn què són els Ferments i com fer un deliciós kombutxa (impartit per: Cristina Montes i Carla Delgado de Gòtic Ferments)
Quan: Dissabte 11 maig, 17:45 h
Què: A més de descobrir els ferments i les seves utilitats, aprendràs com fer-ne a casa de forma segura. Apunteu-vos al taller i us emportareu un SCOBY a casa!

La literatura també tindrà un paper destacable. A més de comptar amb una parada amb llibres de cuina, Maria Nicolau, xef i una de les principals referents de la literatura gastronòmica, presentarà el seu nou llibre, Cremo!, i participarà en una xerrada sobre el malbaratament alimentari, juntament amb el Banc dels Aliments.

I com en tot festival, la música també serà un element clau al llarg dels dos dies que durarà la Fira. L’escenari, que s’instal·larà al costat del Mercatm, acollirà animacions musicals amenitzades per diversos espectacles de DJ i altres actuacions que aportaran el toc de ritme a les jornades.

Animació durant en el Petit Mercat de Mercats durant l’edició de l’any 2023

La Fira està destinada a tots els públics. Fins i tot els més menuts també podran gaudir de la jornada en un espai dedicat a la infància, des d’on podran conèixer millor la vida i productes dels mercats a través de jocs, il·lustracions i altres activitats, com el taller per fer hamburgueses.

Al mercat, sense residus i fent un consum responsable

La gestió dels residus al llarg de la Fira serà un dels altres punts fort. I és que s’ha preparat una logística especial per fer una correcta gestió dels residus i que aquests tinguin el menor impacte possible. Alhora, no es vol desaprofitar un gran esdeveniment com aquest per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de reduir residus sempre que sigui possible, d’utilitzar els envasos i elements d’un sol ús amb responsabilitat i optar per aquells que tinguin un menor impacte ambiental. En aquest sentit, doncs, s’instal·laran papereres per a les diverses fraccions, fet que permetrà fer una recollida selectiva dels residus, i els plats, coberts i tovallons seran biodegradables, compostables i també reciclats en el cas dels tovallons.

El Consum Responsable i l’Alimentació Sostenible també tindran un paper protagonista en el marc de la Fira. Concretament, serà en una parada que s’ubicarà en la confluència dels carrers Borrell i Manso i des de la qual es compartiran, de forma lúdica, eines i recursos per apropar al públic un tipus de consum que busca exercir un impacte positiu en les persones, el medi ambient i l’economia.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023