Consumpèdia

Un espai que ofereix una mirada més profunda en els àmbits de consum del nostre dia a dia. Coneixerem l’ecosistema, qui és qui, quines propostes i alternatives tenim al nostre abast i altres recursos.

CONSUMPÈDIA

Com funciona?

Una mirada als sectors de consum per entendre quin i com és l’escenari que se’ns planteja. D’on obtenim els recursos, com es reparteixen i quin ús en fem? Evolució històrica, canvis que han marcat punts d’inflexió, normativa rellevant, etc.

CONSUMPÈDIA

Qui és qui

Descobrim quins són els agents que intervenen en cada sector de consum. Empreses productores, distribuïdores i comercialitzadores de cada àrea, però també agrupacions sindicals, mitjans de comunicació especialitzats, organitzacions de tota mena, segells i certificacions, etc.

CONSUMPÈDIA

Impactes i visió crítica

Posem la mirada en les afectacions i com influencia, en la societat i en el medi ambient, la producció, distribució i consum dels béns i serveis que necessitem per viure.

CONSUMPÈDIA

Iniciatives de millora

Hi ha propostes, més enllà de les hegemòniques, només cal conèixer-les una mica més. En aquesta secció ens fixem en campanyes, ONG, iniciatives de la societat civil i alternatives econòmiques amb una mirada diferent.

CONSUMPÈDIA

Propostes de consum

Si tot el que has llegit et ressona i t’empeny a fer alguns canvis en el teu consum, en aquesta secció trobaràs tota la informació necessària.

CONSUMPÈDIA

Recursos

Idees, guies, consells, directoris i catàlegs… una secció que ofereix tota mena de recursos perquè practicar el consum conscient en cadascun dels seus àmbits, sigui més fàcil.