Informem, sensibilitzem i fem incidència social i política

Acompanyem la població en el procés de canvi per millorar la manera com consumeix i influïm en la formulació i implantació de polítiques perquè afavoreixin la justícia social, la sostenibilitat i la vida. A través de les campanyes, ens acostem a aquests propòsits.

Campanyes d’Opcions

Consulta les campanyes que impulsem des d’Opcions o que hem promogut els darrers anys pel consum conscient

CAMPANYA ACTIVA
RegalaOpcions

#RegalaOpcions

Regala sostenibilitat, justícia social, proximitat i suport mutu, tot en un! Regalar Opcions vol dir regalar un pas ferm cap a una societat més justa i respectuosa amb el medi ambient i les persones.

Mask group

Recull de propostes pels Quaderns

 Cada any escoltem les idees dels socis i sòcies que proposen temes que investigarem i els donarem forma de quadern. Temes com el negoci dels residus, la mort, les finances ètiques o els mitjans de comunicació han estat suggerits per la base social d’Opcions.

NoVotoBrossa

#NoVotoBrossa

 La Llei de residus i sòls contaminats es troba al Senat penjant d’un fil. Quan va ser aprovada al Congrés, aquesta llei ja es quedava força curta en molts aspectes; però quan arribi al Senat, l’escenari pot ser molt pitjor, ja que es preveuen esmenes que retallin aspectes de la llei que ens permeten avançar cap a una societat més sostenible. Recollim firmes per demanar ambició i valentia a la classe política!

miralabossa

#MiraLaBrossa

Després d’una llarga investigació, publiquem “El negoci dels residus”, un quadern que parla del problema de la generació dels residus, la seva gestió i quins negocis (multimilionaris) s’hi relacionen. Com a ciutadanes tenim uns deures, però necessitem -i reivindiquem- que s’activin legislacions valentes i capaces d’ubicar la responsabilitat no només en les persones, sinó també, i especialment, en les empreses i administracions.

TotsATaula

#TotsATaula

Davant la greu crisi sanitària de la COVID-19, fem una aposta col·lectiva amb #TotesATaula, una campanya de suport a les persones i col·lectius més vulnerables que reforça, al mateix temps, dos sectors d’importància cabdal pel futur: la pagesia agroecològica del país i els projectes de foment del consum responsable i l’Economia Social i Solidària.

TenimOpcions

#TenimOpcions

 Fenòmens meteorològics cada vegada més extrems, vessaments d’aigües contaminades als rius i mars del país, partícules en suspensió que ens impedeixen veure l’horitzó, guerres arreu del món, persones que han de deixar les seves llars, l’auge de l’extrema dreta. I així podríem seguir sumant desastres. Els mitjans de comunicació ens recorden contínuament que malament que estem i que malament que ho fem. I no és per menys. A Opcions també ho investiguem, busquem causes, conseqüències… i us ho expliquem. Però també ens agrada construir un discurs positiu i optimista i posar el focus en solucions potencials.