Què és LA ZONA?

La Zona és el primer mercat digital que té cura del territori, del medi ambient i de les persones que hi treballen.

La Zona és un mercat digital on comprar productes i contractar serveis tenint en compte els criteris del consum conscient, com la proximitat, la sostenibilitat o la justícia social. Aquests criteris es tenen en compte al llarg de tot el procés, des de la producció fins a la distribució i repartiment a casa teva o als punts de recollida.

Des d’Opcions sempre animem a prioritzar la compra física i en comerços locals per sobre de les compres digitals. Creiem que és important pel territori, per fer xarxa social i per reduir l’impacte ambiental, entre altres raons. Tot i això, hi ha una forta i creixent tendència a comprar per Internet i, per això, pensem que cal pedagogia sobre quan i com comprar en línia, alhora que hem de poder oferir alternatives a les grans plataformes per, precisament, donar suport i enfortir el comerç de proximitat i el producte del territori

EL MERCAT DIGITAL DE L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA QUE
PERMET CONSUMIR DE MANERA CONSCIENT I RESPONSABLE

LA ZONA

Practicar el consum conscient 
a internet JA ÉS POSSIBLE

A La Zona hi trobaràs les botigues del teu barri o del teu poble, alhora que et permetrà descobrir projectes d’arreu del territori. Vols comprar arròs d’una cooperativa del Delta de l’Ebre? Necessites una jaqueta confeccionada amb llana del Pallars? Has de fer una mudança? La Zona et facilita l’accés a un munt d’iniciatives que et resoldran les teves necessitats de la manera més sostenible, satisfactòria i respectuosa!

LA ZONA

En què es diferencia La Zona?

De mercats digitals n’hi ha molts, però La Zona la podem considerar especial per diversos motius:

  • Les entitats que ofereixen els seus productes i serveis poden demostrar el seu compromís i respecte per l’entorn, el medi ambient i les persones.
  • Els productes i serveis són produïts al territori per afavorir el comerç local i de proximitat i per evitar llargs recorreguts en el transport.
  • Promou la intercooperació i la visibilització mútua entre les iniciatives que en formen part per garantir el benefici de totes.
  • És un projecte transformador que busca el benefici col·lectiu i no individual.
  • Genera impacte al territori, visibilitza iniciatives i projectes locals i incentiva els punts de recollida en establiments físics.
  • La distribució dels productes és sostenible. Sempre que es pot, es garanteix que l’últim quilòmetre sigui verd, és a dir, fet a peu, en bicicleta o vehicle elèctric.
LA ZONA

Els valors de La Zona

Proximitat

Fomenta el consum local i reforça els lligams amb el territori.

Sostenibilitat

Proposa resoldre les necessitats sense malmetre el planeta.

Respecte

Té cura i es preocupa pel planeta i per les persones.

Activisme

Apodera la ciutadania perquè sigui motor de la transformació social.

Suport mutu

Coopera i col·labora amb altres projectes per assolir la justícia global.

La Zona és un mercat digital on trobaràs productes

i serveis de consum responsable

LA ZONA

Un projecte de i per a persones

La Zona és un projecte col·lectiu liderat per Opcions, però en el seu procés de creació hi han intervingut diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidària i el Tercer Sector: Som Energia, Som Connexió, Arç, l’Agència Talaia, Coopdevs, la Federació d’Ateneus de Catalunya, Fent País, la Fundació Goteo, Koiki i Ardit. A més, ha rebut el suport de moltes entitats representatives de Catalunya i s’ha treballat estretament amb la XES i Pam a Pam.

Per al desenvolupament inicial, s’ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023