lleinotfound

La nova Llei de Residus minut a minut

Entra en aquesta notícia per saber l'última informació sobre l'aprovació de la Llei que pot marcar el gir que necessitem.
12 de gener, 2023

La Llei de Residus, penjant d’un fil al Senat

Quan va ser aprovada el passat 23 de desembre al Congreso, la Llei de Residus i Sòls contaminats era, ja, una llei que es quedava força curta en molts aspectes. Ara, la llei es troba al Senat per a la seva aprovació definitiva.

En el millor dels escenaris possibles, ens trobarem que, fruit d’aquest procés d’aprovació al Senat, la llei incorporarà canvis que la millorin. En el pitjor dels escenaris, s’hi introduiran esmenes que retallaran tots aquells aspectes de la llei que ens feien avançar i que sigui una llei (encara més) continuista i que no ens permetrà avançar cap a una societat més sostenible. Cal no oblidar que el Senat és la Cambra de representació territorial i que la seva funció no hauria de ser retallar les lleis sinó facilitar que siguin útils i adequades a la diversitat territorial.

A Opcions volem fer un seguiment exhaustiu de la llei resultant per veure si, efectivament, ha aconseguit posar llum al model de gestió dels residus o si, en canvi, ens manté a les fosques i en l’opacitat.

Per aquest motiu, ens mobilitzem i volem mobilitzar la societat per interpel·lar senadors i senadores a no perdre l’oportunitat per aprovar una llei que ens ajudi a avançar en la prevenció de residus i que sigui capaç de revertir l’emergència climàtica.

 

Aquí pots posar-te al dia amb tota la informació i accions que hem publicat al respecte.

Què podem esperar de l’aprovació de la Llei de residus?

Signa la petició per demanar que no retallin la Llei

Què està en perill de ser retallat?

Última actualització de la Llei de Residus

Què és Ecoembes?

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS