DESTAQUEM

Receptes per menjar bé

Fem un recull de totes les receptes per menjar bé i sense oblidar les claus del consum conscient.
30 d'agost, 2024

La secció d’alimentació és una de les més nodrides d’aquesta pàgina web. En més d’una ocasió, hem complementat els articles que parlen de diversos aspectes relacionats amb el consum d’aliments amb receptes per menjar de manera saludable, per aprofitar aliments sense malbaratar, etc. Alhora, sempre que hem publicat receptes, hem tingut recordat que és important tenir en compte en quina època de l’any ens trobem, que és preferible cuinar amb aliments de temporada, o hem donat consells per reduir el consum de carn i així disminuir la nostra petjada ambiental.

Receptes per menjar plats fets a casa

A continuació trobaràs les receptes amb més èxit! La majoria d’elles es poden fer sense posar-se als fogons, és a dir, no s’ha de posar res al forn, ni bullir, ni coure… Només cal fer la preparació barrejant els aliments que proposem i esperar que el plat acabi d’agafar la seva forma, bé sigui perquè és necessari deixar la preparació en repòs, refredar-la o congelar-la.

En qualsevol cas, recomanem tenir en compte el calendari d’aliments de temporada, ens ajudarà a saber quines són les hortalisses i fruites pròpies de cada època de l’any. De totes maneres, si tenim un congelador prou gran, podem recórrer a congelar determinats productes, com per exemple algunes peces de fruita, com els plàtans (tot i que no és un producte de proximitat), les maduixes o els gerds. Aquestes fruites són la base d’algunes de les receptes de gelats.

Aquí pots veure totes les receptes per fer gelats casolans resumides en imatges!

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS