Pantalla programació

Programes per a una connexió transformadora. Software procomú

Opcions de programes que preserven la naturalesa procomú d'Internet i miren de respectar la privacitat de les persones

Quines opcions tenim de software procomú, que ens permetin controlar més la nostra identitat digital? En el nostre dia a dia fem servir molts programes o aplicacions mitjançant els quals ens comuniquem, intercanviem informació, establim sinergies laborals, compartim moments… la major part de vegades a través d’Internet. Tot el que compartim, enviem, consultem o descarreguem es guarda i permet definir un perfil de cadascun de nosaltres, moltes vegades a l’abast d’interessos privats.

A la taula següent hi tenim programari que està al nostre abast i que preserva la naturalesa procomú d’Internet, alhora que respecta la privacitat de les persones.

taula amb programes oberts, procomú i que respecten la privacitattaula amb programes oberts, procomú i que respecten la privacitat

Font: Elaboració pròpia a partir d’Anonimitza’t. Manual de defensa electrònica (fulletó editat en el marc de l’exposició Big Bang Data del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i d’altres informacions trobades a la xarxa i consultades a experts. Al web alternativeto.net es poden consultar recomanacions de crowdsourced software.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023