DESTAQUEM

És sequera… o és saqueig?

Sequera: una de les paraules més repetides i angoixants dels últims temps. Travessem un període de sequera, però quina gestió fem de l'aigua?

Deixem de mirar el cel. I és que és cert que estem en sequera, però no només és manca de pluja. Qui fa servir l’aigua i per a què?

Per què parlem de saqueig, a més de sequera?

No podem satisfer totes les demandes d’aigua, ens cal prendre’n consciència. Hem de poder prioritzar aquelles demandes que són necessàries per a la vida i que no posen en risc el manteniment de la salut de les masses d’aigua i dels ecosistemes naturals.

Ens cal una reflexió urgent sobre el model agrícola, urbanístic, turístic i industrial per reduir la quantitat total d’aigua que fem servir. Hem de poder fer front a la sequera d’acord amb els principis de la Nova Cultura de l’Aigua.

A l’hora de buscar les causes de la sequera, solem mirar més cap al cel que cap al mateix sistema en què vivim. I, darrerament, ens preguntem més per la manca de pluja que per la manera com gestionem la demanda d’aigua.

FRAGMENT EXTRET DEL QUADERN
Núm. 64.
Sumari Entrevista a Míriam Planas, d’Aigua és Vida “Aigua, un dret i no una mercaderia”, Mireia Bosch PANORAMA. És sequera… o és saqueig? Llatinoamèrica:…

Tenim propostes interessants que apunten cap a la disminució del consum d’aigua i cap a l’entrada i reaprofitament d’aigües alternatives, com la pluvial i les grises. En aquest sentit, resulta enormement inspirador el concepte de comunitat hídrica.

El vídeo per saber si hem de parlar de sequera o saqueig

Descarrega’t la Guia Pràctica sobre la gestió i ús de l’aigua!

En aquesta Guia Pràctica hi trobaràs un glossari per esclarir termes, informació general “per deixar de mirar el cel”. I és que és important saber qui fa servir l’aigua i per a què. Deixa’ns el teu correu i, automàticament, rebràs la Guia Pràctica a la teva bústia d’entrada.

.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023