portada43

Núm. 43. Detergents

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Rentem roba i plats sense embrutar rius per CRIC Tenim detergents ecològics i de fabricació local! I un detergent ecològic en el qual les matèries primeres s’obtenen seguint els principis de Comerç Just. I els podem comprar a granel! L’ingredient més perjudicial per als rius i llacs són els ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Rentem roba i plats sense embrutar rius

per CRIC
Tenim detergents ecològics i de fabricació local! I un detergent ecològic en el qual les matèries primeres s’obtenen seguint els principis de Comerç Just. I els podem comprar a granel!
L’ingredient més perjudicial per als rius i llacs són els fosfats, encara omnipresents als detergents convencionals per a rentavaixelles. Per això en aquest cas és particularment important fer servir detergents ecològics.
Per les pressions de la indústria de la detergència, als detergents convencionals encara no s’han prohibit ni limitat diversos ingredients no biodegradables, que es fan servir molt.
No és que els detergents ecològics rentin menys que els convencionals; és que aquests renten “massa”.
No rentem la roba a més de 40º, però quan rentem els plats no escatimem temperatura; ens faria gastar més detergent.

ESCLETXES PER TRANSFORMAR
Molt cremats per la incineració

per CRIC
La incineració de residus és tòxica per a la salut, insostenible perquè requereix mantenir o incrementar la generació de residus, i caríssima. I la paguen els ajuntaments, és a dir els ciutadans. A l’article expliquem tots els perquès.

MÓN EN MOVIMENT
Món en Moviment

per Álvaro Porro
Opcions conscients en habitatge, electricitat… fins i tot en mòbils!

EL PODER DELS COSTUMS
A granel

per Montse Peiron
Al número anterior d’Opcions, dedicat gairebé íntegrament als residus, proposàvem un repte: aconseguir que la galleda de la brossa on recollim els envasos sigui la que omplim més a poc a poc -després de la del rebuig, si pot ser. Per aconseguir-ho… què millor que comprar directament els productes sense envàs? Avui proliferen els comerços que ofereixen aliments secs a granel. Acostumem-nos a comprar així!

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023

VOLUNTARIS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

SOCIS CONTACTS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

SOCIS ACCOUNTS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

REGAL

Dades de la persona que rebrà el regal

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Dades teves (qui fa el regal)

*
*
*
*
*
*
*
*
 

INTERESSATS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DONATIU

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*