Im perfect 2

Conserves amb valor afegit

Im-perfect és la marca de conserves d'Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbarament alimentari.

Es Im-perfect és la primera marca de l’estat espanyol que elabora productes alimentaris d’alta qualitat a partir d’excedents o fruita i verdura lletja i imperfecta. Gràcies a aquesta iniciativa, aliments condemnats a convertir-se en rebuig es transformen en melmelades, cremes, salses i patés. Se n’ocupen persones en risc d’exclusió social, en un procés de fabricació artesanal en què no s’afegeixen additius.

Darrere d’aquesta marca hi ha Espigoladors, una organització sense ànim de lucre. El seu objectiu és la lluita contra el malbaratament alimentari i l’empoderament de persones en risc d’exclusió social. La seva forma de treballar és recuperar la fruita i verdura que es descarta en els canals de distribució habituals. Són aliments aptes per al consum però que es rebutgen per un descens de vendes, per raons estètiques, per excedents de producció o pel punt de maduració en què estan.

Espigoladors ha creat una xarxa d’agricultors compromesos, entitats que acompanyen persones en situació de vulnerabilitat i persones voluntàries que creuen en el seu projecte.

Què són els espigolaments?

Quan un agricultor contacta amb ells per avisar-los que una part de la seva collita no podrà ser comercialitzada, s’organitza un espigolament. L’equip d’Espigoladors mobilitza les persones voluntàries i van al camp a recol·lectar els aliments. El 95% de les caixes recollides es canalizen cap a entitats socials pròximes a la zona de recollida. Així, aquestes entitats poden oferir aliments frescos, sans i nutritius a les persones que ho necessiten. Amb el percentatge restant, s’elaboren les conserves, que tenen la recomanació de la cuinera Ada Parellada.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023