portada49

Núm. 49. Calefacció

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Consum conscient de calefacció per Redacció No podem ni podrem disposar de tanta energia como en les últimes dècades. Per tal de no malgastar-ne, aprenguem com minimitzar la demanda de calefacció. En aquest número hi trobareu dotzenes de truc i hàbits. Per al cas de voler calefacció també donem ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Consum conscient de calefacció

per Redacció

No podem ni podrem disposar de tanta energia como en les últimes dècades. Per tal de no malgastar-ne, aprenguem com minimitzar la demanda de calefacció. En aquest número hi trobareu dotzenes de truc i hàbits.

Per al cas de voler calefacció també donem molts coneixements que ens ajudaran a gastar el mínim d’energia tot obtenint prou confort, i a escollir tant la caldera com la forma de distribució amb menys impacte ambiental.

 

FE D’ERRATES: a la pàgina 10, a la gràfica Consum d’energia, les xifres de l’eix vertical s’han de multiplicar per 100.

 

MÓN EN MOVIMENT

per Miren Rekondo

Fiare Banca Ètica ja està operativa, França castiga l’obsolescència, la campanya Mentida Podrida denuncia i combat els enganys de la publicitat alimentària, compartir cotxe per Facebook…

 

ESCLETXES PER TRANSFORMAR

Connectats a totes hores

per Carlota Franco, Montse Peiron
Cada cop tendim a dedicar més temps a viure a través d’una pantalla, i això té un fort impacte en àmbits molts diversos. En aquest article oferim unes quantes pinzellades per a la reflexió sobre les conseqüències socials i per a la salut (social, psicològica i física) d’estar connectats a totes hores.

 

EL PODER DE LA COMUNITAT
Per què no es poden agafar coses de les deixalleries?

per Anna Garcia Miquel
Fa molt temps que teníem ganes de respondre aquesta pregunta, que segur que també us feu molts lectors i lectores. Hem trobat algunes respostes, hem descobert que un 19% de les deixalleries catalanes sí que fan accions per facilitar la reutilització, i tenim una bona notícia: l’administració catalana està treballant per potenciar-ho. Donar a les deixalleries un nou valor com a centre de reaprofitament de recursos sembla esdevenir l’aposta de futur.

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023