portada24

Núm. 24. Consum conscient de bombetes

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Buscant algunes llums. Consum conscient de bombetes per CRIC Quan tens una idea se t’encén una bombeta, però quan encens una bombeta potser no tens ni idea del que hi ha darrere d’aquest simple clic. Gasta gaire, de quin color fa la llum, quina energia l’alimenta, quants lúmens dóna, ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Buscant algunes llums. Consum conscient de bombetes

per CRIC
Quan tens una idea se t’encén una bombeta, però quan encens una bombeta potser no tens ni idea del que hi ha darrere d’aquest simple clic. Gasta gaire, de quin color fa la llum, quina energia l’alimenta, quants lúmens dóna, du algun tòxic, quant temps dura, cap on il.lumina, si he de tornar de seguida apago el llum? Volem veure la llum sobre aquest tema, que n’hi ha i molta, sobretot si és llum natural. Parlem, d’entre altres coses de: Quanta llum. D’on ve l’electricitat. Quina bombeta? A qui comprem. Un cop a casa. Guia pràctica de les bombetes.

 

PERQUÈS
Biocombustibles: massivament inviables, localment suggeridors

per CRIC
Avui els biocombustibles es presenten com a alternativa al petroli, que aviat escassejarà. Però no poden substituir-lo mantenint els nivells actuals de transport i mobilitat: tenen molt menys potencial energètic i produir-los en massa requeriria recursos físics senzillament inexistents. Tanmateix, aquestes mateixes limitacions poden ser una guia excel.lent per aprendre a viure amb més qualitat de vida i sostenibilitat, si les sabem escoltar.

 

EL DIVAN
El nostre procés en primera persona

per Álvaro Porro

NOVA SECCIÓ Més enllà del munt d’informació que us endossem, a les pàgines d’Opcions volem que també hi hagi espai per compartir processos personals i col·lectius en relació amb el consum conscient i transformador (CCT). Volem posar sobre la taula aquells elements que ens anem trobant: com l’alegria quan descobrim una parada al mercat amb productes saborosos i locals, o quan ens adonem que ni ens recordem d’on vam aparcar el cotxe l’última vegada perquè ha passat molt temps; i també aquest incòmode però discret sentiment de contradicció que ens assalta a la gasolinera o a la cua del súper. I és que això del CCT pot ser molt suggeridor i inspirador però també pot ser una ‘patata calenta’ d’aquelles que et fan dir: Per quins set sousem vaig ficar en aquest maldecap. Opcions, entre altres coses, pot ser un espai de trobada entre tots els que estem en aquest viatge; volem que la secció que encetem sigui una taula entorn de la qual asseure’ns o un divan en el qual ajeure’ns a explicar i compartir.

ALTRES QUADERNS

Núm.64

NOU

Aigua. Com gestionem aquest bé comú?

ESTIU 2023