portada20

Núm. 20. Consum conscient de llibres

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL No girem full. Consum conscient de llibres per CRIC Obrim la tapa. Potser trobarem formació, o entreteniment, o cultivació… Molta varietat, tot i que també moltes repeticions dels temes de moda. Què passaria si copiéssim lliurement el contingut d’aquestes pàgines? Pàgines que, per cert, encara procedeixen majoritàriament d’arbres… Ens ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
No girem full. Consum conscient de llibres

per CRIC
Obrim la tapa. Potser trobarem formació, o entreteniment, o cultivació… Molta varietat, tot i que també moltes repeticions dels temes de moda. Què passaria si copiéssim lliurement el contingut d’aquestes pàgines? Pàgines que, per cert, encara procedeixen majoritàriament d’arbres… Ens importa que puguem trobar llibres que reflecteixin qualsevol ideologia? Si voldrem llegir un llibre només una vegada, ens agrada la idea de comprar-lo i confinar-lo a la nostra prestatgeria per sempre? Moltes consideracions a tenir en compte, com per girar full…

 

IDEES
Alguns drets reservats, no tots! Llicències i recursos Creative Commons

per CRIC
Segur que cal reservar-se tots els drets? Compartir les creacions pot ser positiu per a tots.

 

TRAMPES
Responsabilitat o Ir-responsabilitat Social Corporativa? El cas de Repsol YPF

per CRIC
La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) ja forma part de la nostra vida. Les empreses omplen els mitjans de comunicació amb publicitat que ens mostra la seva preocupació i sensibilitat cap a nosaltres i el medi ambient, i financen projectes socials i culturals amb els seus beneficis. Però sorgeixen preguntes: la RSC és només una nova estratègia de màrqueting, o té més transcendència real?

 

MIRADES
Crisi energètica? De la importància de reduir el consum

per Pedro Gómez
El petroli i el gas s’esgoten. D’ells obtenim bastant més de la meitat de l’energia que fa possible que tinguem a la nostra disposició, diàriament, tot tipus de béns i serveis. L’autor creu que serà inevitable acostumar-nos a consumir molt menys, i que disposar de menys energia en dificultarà encara més una distribució equitativa.

 

ECONOMIA ALTERNATIVA
Intercooperació

per Jordi Panyella
En aquest lliurament d’Opcions parlarem de la intercooperació. Com a concepte, i sobretot com a pràctica, és un dels puntals de l’economia solidària. Intercooperar seria quan dues o més entitats es posen d’acord per o bé beneficiar-se mútuament, o bé oferir un nou servei o producte a la resta de la societat.

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023