portada16

Núm. 16. Consum responsable de lactis

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Iogurt: la llet és l’important. Consum responsable de lactis per CRIC Els punts calents del iogurt: Què ens aporta el iogurt? • De llet només n’hi ha una? • Com s’obté 3 com s’obté la llet: principals característiques tècniques dels diferents models de maneig ramader • Ioguríssim • Reduir ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Iogurt: la llet és l’important. Consum responsable de lactis

per CRIC
Els punts calents del iogurt: Què ens aporta el iogurt? • De llet només n’hi ha una? • Com s’obté 3 com s’obté la llet: principals característiques tècniques dels diferents models de maneig ramader • Ioguríssim • Reduir el consum, alternatives • A qui comprem? Perfil dels fabricants de yogurt El context: Cisternes plenes, pobles buits El debat tal com el planteja el Cric: ‘Por el mar corren las liebres, por el monte las sardinas’.

 

PERQUÈS
Transgènics: més que una imprudència

per Amaranta Herrero
Els organismes transgènics ja estan envaint, silenciosament, els nostres aliments. Una intervenció tan substancial en els processos biologics essencials, cap on durà (està duent) els éssers vius i el conjunt del planeta? Hi ha moltes incerteses, i ben fonamentades.

 

IDEES
Allarguem la vida del menjar: Trucs i recomanacions

per CRIC
Unes nocions bàsiques sobre per què el menjar es fa malbé i algunes idees molt senzilles per evitar-ho ens poden servir per fer més còmode menjar aliments frescos.

 

EINES
Pren nota: recursos per a material de papereria

per CRIC
Habitualment fem servir molts articles de papereria, a l’escola, a l’oficina i a casa. Aquí trobarem algunes pistes d’hàbits i característiques dels articles que ens apropen a les opcions més ecològiques.

 

MIRADES
Apadrinaments: El necessari? rostre que hi ha darrere de l’ajuda

per Carlos Ballesteros
L’apadrinament és una de les fórmules del que anomenem cooperació al desenvolupament. Per a molts constitueix una via còmoda per satisfer el desig d’aportar el seu granet de sorra als moviments per un món més just. Si bé els padrins (valgui la redundància) de la idea entenen que la fórmula és vàlida per apropar-nos a la solució del problema, hi ha diversos arguments que qüestionen aquesta validesa. L’autor ens aporta algunes pistes per a la discussió i el debat.

 

VIATGES
Soja, xalets i mala llet: històries darrere de l’esmorzar

per CRIC
Cinc instantànies d’un viatge per Cantàbria passant per l’Argentina obren qüestions interessants. Tenen res a veure els xalets a la costa amb la qualitat del menjar? Si produeixes menys quantitat guanyes sempre menys diners? Exportar del Sud al Nord és sempre positiu per a la gent dels països del Sud? Conèixer alguna cosa més sobre la llet que prenc em pot ajudar a entendre alguna cosa sobre la immigració?

ALTRES QUADERNS