portada33

Núm. 33. Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL X saber-ne +. Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil per CRIC — Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil? Em fa l’efecte que l’única alternativa responsable seria la telepatia… — Dona, mira, de moment és el que hi ha: un ball de gegants entre grans multinacionals. — Gegants, sí! I ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
X saber-ne +. Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil

per CRIC
— Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil? Em fa l’efecte que l’única alternativa responsable seria la telepatia…
— Dona, mira, de moment és el que hi ha: un ball de gegants entre grans multinacionals.
— Gegants, sí! I ens poden trepitjar de qualsevol manera, fa un mes vaig reclamar perquè hi ha coses que no entenc a la factura i encara m’espero.
— I si et canvies d’operadora? Ara n’han sortit moltes.
— Justament per això se’m fa una muntanya, i a més també has d’escollir tarifes, que encara n’hi ha més. I sort que no he d’escollir mòbil, m’he atabalat només de mirar un parell de catàlegs. Ara els mòbils són com ordinadors!
— Doncs a mi no em feia gràcia canviar-me’l per allò d’allargar-li la vida, però no saps com m’ajuda tenir el correu al mòbil…

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 33

per CRIC
– Recursos agroecològics: programa per automatitzar les rotacions de cultius biològics, Ecorotaciones. – L’estat del món 2010. Canvi cultural. El pas del consumisme a la sostenibilitat. Edició de 2010 de l’informe del Worldwatch Institute. – Menjar per emportar-se. ecoto2010.wordpress.com – Les empreses més sostenibles?? empreses que han patrocinat la campanya Esto sólo lo arreglamos entre todos. – 10 anys de lluita contra el deute extern. – Documental. Los campos de la muerte: la batalla para alimentar la ganadería industrial. – A treballar amb bici. Empreses que primen els treballadors que fan servir transport sostenible. – Denúncia. Unión Fenosa – Makeatuvida=Aprofitar recursos.

 

EINES
Els cucs se’m mengen la brossa!

per Mariel Vilella
A casa tenim dues gates, una tortuga i… 1.000 cucs a pensió completa dins d’una caixa. Es mengen part dels residus orgànics i ens regalen fertilitzant de primera qualitat per a les plantes. A algunes visites els fan fàstic, però això és perquè no els coneixen de debò.

 

TRAMPES
La muntanya odia el cel obert: extraccions il·legals de carbó en una vall protegida

per Amaranta Herrero
A la vall lleonesa de Laciana, una Reserva de la Biosfera, s’extrau carbó de mines a cel obert, una activitat molt destructiva per a l’entorn i per a l’economia local que a més es du a terme de manera il·legal i fraudulenta. Si volem atacar el canvi climàtic el carbó s’hauria d’abandonar com a font d’energia, però no sembla que el govern espanyol tingui aquesta idea gaire clara.

 

VIATGES
Aquí plantats: Horts Urbans Col·lectius. Un passeig per la vall de Can Masdeu

per Álvaro Porro
L’agricultura urbana i periurbana tradicional han anat desapareixent amb l’“explosió” urbanística. No obstant això, una nova onada d’horts urbans col·lectius i reivindicatius està prenent força com a experiment agroecològic i de dinamització social. Els Horts Comunitaris de Can Masdeu són un exponent d’aquest fenomen que val la pena conèixer.

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023

VOLUNTARIS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

SOCIS CONTACTS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

SOCIS ACCOUNTS

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 

REGAL

Dades de la persona que rebrà el regal

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Dades teves (qui fa el regal)

*
*
*
*
*
*
*
*
 

INTERESSATS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DONATIU

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*