portada30

Núm. 30. Consum conscient de sucre

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Consum conscient de sucre: que la dolçor no ens amargui per CRIC Parlem, d’entre altres coses de: Per a què? Què ens aporta el sucre quant sucre? Altres fonts de dolçor Quin sucre? Tipus de sucre. La remolatxa. La canya de sucre. A qui comprem? Perfil dels fabricants o ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Consum conscient de sucre: que la dolçor no ens amargui

per CRIC
Parlem, d’entre altres coses de: Per a què? Què ens aporta el sucre quant sucre? Altres fonts de dolçor Quin sucre? Tipus de sucre. La remolatxa. La canya de sucre. A qui comprem? Perfil dels fabricants o venedors de sucre. Comerç just i/o ecològic: sucre de lluny. El Context: el comerç mundial de sucre. El debat: comerç just: un camí ple de corbes i cruïlles. Guia pràctica del sucre.

 

PERQUÈS
Per què és important l’agrodiversitat?

per Montse Peiron
La diversitat de varietats vegetals i races animals és essencial per a la sostenibilitat de l’agricultura, però l’expansió de l’agricultura intensiva ha fet que en bona part s’hagi perdut o estigui en risc de perdre’s. Les institucions ho reconeixen, però segueixen potenciant el model agrícola més destructor. A la secció Eines coneixerem organitzacions agràries i socials que, elles sí, posen mans a l’obra disseminant el cultiu i cria de varietats i races locals.

 

EL DIVAN
Cal replantejar-nos les necessitats?

per Álvaro Porro
No tinc mòbil i cada vegada em trobo més rarot. Molts amics i familiars no ho entenen. Em tranquil.litza veure que en David, gerent d’una empresa de multimèdia, tampoc en té. No és per ecologisme, sinó perquè associo el mòbil a més estímuls i requeriments en qualsevol moment i lloc… en definitiva, a menys descans i presència en l’ara i aquí. Més que ajudar-me a satisfer necessitats, m’ho dificultaria.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 30

per CRIC
Som el que vestim Elèctriques Més mercats agroecològics Mercat social: www.ofertademanda.net Altres fonts per entendre la realitat Dos llibres de recerca sobre la indústria del turisme i les alternatives que hi ha Transgènics Llet a granel Mòbil d’usar i llençar ¿Coneixes cap iniciativa interesant per compartir?

 

EINES
T’agradaria plantar o menjar verdures de varietats locals?

per Montse Peiron
Les varietats locals, també anomenades antigues o tradicionals, no són només una relíquia perduda a l’hort d’una àvia en algun poblet remot. També són una realitat que avui organitzacions diverses miren de fer més viva, més present i més gran. Si us hi poseu en contacte podreu degustar-ne, comprar-ne, i fins i tot plantar-ne al vostre hortet. O al balcó…

ALTRES QUADERNS