num-26-sol-protector-solar-opcions

Núm. 26. No et cremis. Sol i protectors solars

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL No et cremis! Sol i protectors solars per CRIC -Quin moreno tan bonic tens! Està molt blanc, que no ha tingut vacances? Són comentaris típics de final d’estiu. Alhora, a la premsa hi trobem titulars que rosteixen: 50.000 persones moren per càncer de pell cada any al món. Elements ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
No et cremis! Sol i protectors solars

per CRIC
-Quin moreno tan bonic tens! Està molt blanc, que no ha tingut vacances? Són comentaris típics de final d’estiu. Alhora, a la premsa hi trobem titulars que rosteixen: 50.000 persones moren per càncer de pell cada any al món. Elements contradictoris, un cop més… Jo sempre em poso factor 50+ i així estic tranquil tot el dia a la platja. Sabies que aquesta crema no protegeix gaire més que una de factor 20 i en canvi té més quantitat de substàncies químiques no desitjables? Moderant les dosis de sol també podrem moderar el consum de protectors. Jo aquest any no em cremo! Parlem, entre altres coses de: Com ens afecta el sol Sol: quant, quan, on i com. Quina crema. A qui comprem? Ús de la crema. Guia pràctica del sol i els protectors solars.

 

EL DIVAN
Ni predicadors ni clandestins

per Álvaro Porro
Volia explicar que no tenia sentit encendre l’estufa al màxim si no tancàvem la porta però al final vaig provocar aquesta ‘resposta’: Escolta, i tu no compres res, no gastes energia…? Sense que jo hagi dit res, em donen explicacions si hi ha gambes colombianes per sopar, em sento un aixafa guitarres. Davant d’això, es tracta de mantenir la nostra inquietud en la clandestinitat, o per contra es tracta de llançar-nos a predicar i a donar exemple per transformar el nostre entorn? Doncs, com tantes vegades, la resposta la veiem més en la recerca d’equilibris que en els extrems.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 26

per CRIC

 

IDEES
Conserves de tomàquet i fruites d’estiu: aprofitem l’abundància

per Ana Perea Angulo
Cada fruita i cada verdura té el seu moment, i quan li arriba en tenim molta. La que ara sobra, més tard ens serà útil. Com conservar-la?

 

TRAMPES
La inversió estrangera directa a examen: el cas d’Unión Fenosa a Nicaragua

per Jesús Carrión
Molts països empobrits venen la gestió dels serveis públics a grans empreses que tenen els diners i els mitjans tecnològics per donar qualitat al servei i posar-lo a l’abast de tota la població. Però aquestes empreses no demostren tenir la voluntat d’arribar a aquest objectiu. La cobertura que donen als serveis està molt per sota del que les seves possibilitats els permeten, i beneficien molt més el seu desenvolupament propi que el del país receptor.

ALTRES QUADERNS

Núm.64

NOU

Aigua. Com gestionem aquest bé comú?

ESTIU 2023