Canvis | Autora: Priscilla Gyamfi

Les associacions, part del canvi

El món associatiu té una nova eina per facilitar la incorporació de pràctiques de consum positiu: "Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions".
15 de desembre, 2022

El món associatiu i el consum conscient formen un tàndem inseparable. Sovint podem consumir de forma més positiva gràcies a la tasca d’una associació. I en el món associatiu, les pràctiques de consum conscient hi encaixen de forma natural, per coherència de valors. Per facilitar que més entitats consumeixin de forma positiva i, alhora, que cada entitat ho faci en més àmbits, publiquem “Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions”. És un material que hem elaborat des d’Opcions, juntament amb  el Grup ECOS i el Servei Civil Internacional, amb la finalitat d’enfortir el vincle d’associacions amb l’economia solidària i facilitar un consum amb un impacte positiu en l’entorn.

­Portada de la Guia "Som part del canvi"
La guia està pensada tant per a entitats que s’inicien a la matèria, com per aquelles que ja hi estan familiaritzades i busquen un recurs que les ajudi a millorar en un àmbit específic. També es pot fer servir de suport perquè l’entitat faci una autoavaluació dels consums i valori per on pot introduir millores. El ventall és ampli, de manera que és fàcil trobar-hi idees senzilles d’incorporar a la realitat de cada col·lectiu. La proposta que es fa a la mateixa guia, per quan no se sap per on començar, és adoptar el propòsit de fer un sol canvi cada mes. És una manera d’avançar cap al nostre objectiu sense posar-nos massa pressió.

­
Per facilitar la localització dels recursos pràctics, hi ha un apartat organitzat segons àmbits de consum: alimentació, energia, material d’oficina, tecnologies de la comunicació, finances ètiques, esdeveniments i sortides. També inclou un recull dels diversos mapes que visibilitzen les alternatives i al llarg de tot el text trobem recomanacions d’altres materials on podem ampliar la informació.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS