brittney-weng-CSquI0aw_Rg-unsplash (1)

Com fer desodorant a casa

El desodorant s'ha convertit en un imprescindible. Veiem com podem fer desodorant amb ingredients que trobarem fàcilment!
5 de juliol, 2023

Segurament cada dia, i fins i tot més d’un cop al dia, ens untem les aixelles amb desodorants. Per tant, és probable que tinguem aquesta part del cos molt acostumada -massa, potser- als químics, unes substàncies que no ens són innòcues. El nostre cos les absorbeix a través de la pell i poden afectar òrgans i teixits. Aquest, però, no és un article per veure quins danys poden ocasionar els desodorants fabricats amb productes químics, sinó que és un article per explicar com fer desodorant a casa.

D’altra banda, també hem de tenir present que és possible trobar al mercat desodorants lliures de tòxics, fets amb productes 100% naturals i amb certificació ecològica. Tenir-ne algun a casa és una bona opció per quan se’ns acaba el desodorant que hem fet nosaltres i encara no hem preparat el següent pot.

Com fer desodorant a casa? 3 ingredients i 2 passos

Qui ho ha provat, ja no ha tornat a comprar més desodorants. I és que fer desodorant a casa és molt fàcil i, a diferència d’altres productes cosmètics, fabricar-lo de manera artesanal no presenta cap perill, és econòmic i ens resultarà molt fàcil aconseguir els ingredients.

Ingredients

Per començar, hem de reunir els productes necessaris. Pel que fa a la quantitat de cada ingredient, varia en funció de la quantitat de desodorant que vulguem obtenir.

  • Oli de coco verge (important: no és oli de coco per fregir).
  • Bicarbonat.
  • Oli essencial (un que us agradi per l’olor o pels seus efectes. Es recomana que no sigui d’origen cítric, ja que podria irritar la pell. Un exemple podria ser d’eucaliptus o d’espígol).

Passos

  1. Posem una culleradeta d’oli de coco líquid per una de bicarbonat en un recipient i ho barregem fins a obtenir una mescla homogènia. Per omplir un pot que ens duri, aproximadament, un mes, haurem de posar unes 5 culleradetes d’oli de coco líquid i 5 de bicarbonat. Quan diem “culleradeta”, ens referim a una cullereta de postres o del cafè.
  2. Si volem, afegim unes gotetes d’oli essencial i barregem de nou. No hi ha una quantitat exacta de gotes que cal afegir, això ho decidirem nosaltres segons la intensitat de perfum que desitgem. Com a mínim, però, perquè l’oli essencial faci el seu efecte, més enllà de l’olor, haurem d’afegir quatre gotetes.
com-fer-desodorant
L’oli essencial el podem posar amb comptagotes. Autora: CRYSTALWEED

I aquests serien els dos únics passos per fer desodorant a casa. Un cop llest, el podem guardar en un pot de vidre.

Cal tenir en compte, pel que fa a l’oli de coco, que a l’estiu és més que probable que, per la temperatura ambient, el trobem en estat líquid; a l’hivern, en canvi, el trobarem en estat sòlid, de manera que caldrà fondre’l al microones o acostant-lo a una font de calor.

Com utilitzar el desodorant que hem fet

Un cop tenim el desodorant fet i emmagatzemat en un recipient que ens sigui útil per utilitzar-lo cada dia, ja el podem utilitzar. Només cal agafar amb els dits o una espàtula la quantitat desitjada i posar-la a l’aixella.

De totes maneres, abans d’utilitzar-lo, recomanem fer un repàs dels punts que comentem a continuació:

  • Les altes temperatures de l’estiu faran que es presenti més líquid i, en canvi, a l’hivern, s’endureix. Això és així per la naturalesa de l’oli de coco, que, com hem vist, s’adapta a les diferents temperatures. Si el prefereixes utilitzar quan es troba en estat més sòlid, a l’estiu el pots guardar a la nevera o en un lloc més fresc de la casa.
  • És un producte casolà i sense tòxics, però no fa màgia. Si fas esport o sues molt, igualment faràs olor; és normal i també passa amb els desodorants que trobem al mercat.
  • Per gaudir plenament d’una higiene sense tòxics, recomanem no combinar l’ús d’aquest desodorant amb un altre que contingui químics. Farà molt més efecte si deixem d’utilitzar definitivament els químics que ens posem a l’aixella i només utilitzem el desodorant fet per nosaltres.
  • És possible que el nostre cos necessiti uns dies per adaptar-se. Això vol dir que els primers dies és possible que fem una mica d’olor, però és normal, el nostre cos necessita eliminar les toxines que li hem estat donant durant tant de temps.

Aquest article és possible gràcies a les persones que col·laboren amb OPCIONS

ARTICLES RELACIONATS