Skip to main content
 
#26 - estiu 2008
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

No et cremis! Sol i protectors solars

per CRIC

-Quin moreno tan bonic tens! Està molt blanc, que no ha tingut vacances? Són comentaris típics de final d’estiu. Alhora, a la premsa hi trobem titulars que rosteixen: 50.000 persones moren per càncer de pell cada any al món. Elements contradictoris, un cop més... Jo sempre em poso factor 50+ i així estic tranquil tot el dia a la platja. Sabies que aquesta crema no protegeix gaire més que una de factor 20 i en canvi té més quantitat de substàncies químiques no desitjables? Moderant les dosis de sol també podrem moderar el consum de protectors. Jo aquest any no em cremo! Parlem, d'entre altres coses de: Com ens afecta el sol Sol: quant, quan, on i com Quina crema A qui comprem? Ús de la crema Guia pràctica del sol i els protectors solars.

El Divan El Divan

Ni predicadors ni clandestins

per Álvaro Porro

Volia explicar que no tenia sentit encendre l'estufa al màxim si no tancàvem la porta però al final vaig provocar aquesta 'resposta': Escolta, i tu no compres res, no gastes energia...? Sense que jo hagi dit res, em donen explicacions si hi ha gambes colombianes per sopar, em sento un aixafa guitarres. Davant d'això, es tracta de mantenir la nostra inquietud en la clandestinitat, o per contra es tracta de llançar-nos a predicar i a donar exemple per transformar el nostre entorn? Doncs, com tantes vegades, la resposta la veiem més en la recerca d'equilibris que en els extrems.

Llegeix tot el text: Ni predicadors, ni clandestins
Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment 26

per CRIC

Reguen amb aigua de pluja Judici a transnacionals Bicicleta plegable Barcelonina Guarderies que renten bolquers Llibres sobre diverses crisis per entendre la realitat... Coneixes alguna iniciativa interessant per compartir? Enviala alvarop@pangea.org.

Idees Idees

Conserves de tomàquet i fruites d'estiu: aprofitem l'abundància

per Ana Perea Angulo

Cada fruita i cada verdura té el seu moment, i quan li arriba en tenim molta. La que ara sobra, més tard ens serà útil. Com conservar-la?

Llegeix tot el text: Conserves de tomàquet
Trampes Trampes

La inversió estrangera directa a examen: el cas d'Unión Fenosa a Nicaragua

per Jesús Carrión

Molts països empobrits venen la gestió dels serveis públics a grans empreses que tenen els diners i els mitjans tecnològics per donar qualitat al servei i posar-lo a l'abast de tota la població. Però aquestes empreses no demostren tenir la voluntat d'arribar a aquest objectiu. La cobertura que donen als serveis està molt per sota del que les seves possibilitats els permeten, i beneficien molt més el seu desenvolupament propi que el del país receptor.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.