per Redacció
L’efecte més beneficiós per a la salut de la bicicleta ve del fet de fer exercici físic. Millora la salut pública perquè resta contaminació a l’atmosfera, però els ciclistes respiren més pol·lució que els vianants.
Poca perillositat: el 2012 les bicicletes van ser un 4% dels vehicles implicats en accidents per ciutat, i van participar en menys de la meitat dels accidents que van afectar vianants (10%).
La bici elèctrica, que assisteix el nostre pedaleig, permet fer exercici a persones amb limitacions físiques i a la gent gran. Gasta cinc vegades menys d’energia que la moto elèctrica, i fins a 70 vegades menys que un turisme.
Consells i recursos per animar-nos a circular en bici.
Continguts disponibles gratis online: directori de bicimissatgeries i un post sobre el debat al voltant d’obligar a dur casc anant en bici.
per Toni Lodeiro
Potenciant el comerç de barri i el consum agroecològic i local, opcions per a viatges…
per Ruben Suriñach Padilla
Trobes que a la nostra societat hi ha realitats que seria molt positiu de canviar, i penses que difícilment es farà si no hi ha una demanda social? Una manera de donar veu a aquesta demanda és a través d’una campanya de mobilització. Però, no és fàcil organitzar una campanya amb unes certes garanties d’èxit, i fracassar en l’intent ens porta decepció i cansament per l’energia esmerçada en va. En aquest article, i en d’altres de posteriors, hi trobarem recomanacions per orientar les forces cap als punts clau de cara a dissenyar una campanya exitosa.
per Álvaro Porro
En aquests temps abunden els comentaris sobre el fet que els que més han contribuït a generar la crisi financera i econòmica que vivim no són els que més la pateixen, i viceversa. En la crisi ecològica que se’ns tira a sobre, passarà el mateix si no organitzem una transició equitativa cap a una societat sostenible. Inevitablement hem de trobar un equilibri entre la llibertat d’elecció individual i la sostenibilitat dels recursos comuns.