portada23

Núm. 23. Consum conscient de peix

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Estàs gaire peix? Consum conscient de peix per CRIC Ens ho diu el metge, el govern… tothom: cal menjar peix, que és molt sa. Tan bruts que tenim els mars!, i pot ser tan bo de veritat? Quan visitem un poble de costa ens atreu anar al moll i ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Estàs gaire peix? Consum conscient de peix

per CRIC
Ens ho diu el metge, el govern… tothom: cal menjar peix, que és molt sa. Tan bruts que tenim els mars!, i pot ser tan bo de veritat? Quan visitem un poble de costa ens atreu anar al moll i contemplar com els pescadors descarreguen. Té res a veure un cayuco amb una ració de pop? Si els oceans s’esgoten, com és que diàriament trobem tanta abundància a la peixateria? I al súper, i als congelats… En el tema del peix molts notem que naveguem. Amb aquest estudi volem mirar de trobar-nos una mica més en terra ferma. Parlem, d’entre altres coses de: Què ens aporta el peix. Tipus de pesca. Característiques i impactes dels diferents tipus de pesca. Els punts calents del peix. Quant peix. On comprem el peix. Abans i després del plat. El context: Les regles del joc. Guia pràctica per anar a comprar peix. Característiques dels peixos més comuns. Com reconèixer el més fresc.

 

IDEES
Graticiclar: reutilització i noves tecnologies

per Pablo Llobera
Graticiclar és un neologisme que sorgeix per denominar l’aparició de xarxes o iniciatives que conjuguen l’acció (social) de la donació i l’acció (ecològica) de la reutilizació a través d’internet, ja sigui mitjançant llistes de distribució o d’una pàgina web. El principal objectiu del graticiclatge és, des d’un enfocament plenament d’acord amb l’ecologisme social, satisfer necessitats materials produint un baix impacte ecològic, en aquest cas donant una nova vida a objectes que han caigut en desús. Així, aquestes iniciatives ofereixen i demanden objectes materials i propicien que passin gratuïtament d’unes mans a altres.

 

MIRADES
Mercat social: enllacar-se, intercooperar, connectar…

per Martina Marcet i Fuentes
El mercat social promou xarxes de productors i consumidors actius, conscients i que col.laboren amb l’objectiu comú de generar un benefici tant per a l’empresa com per als treballadors i la societat en la qual es desenvolupa l’activitat.

 

ECONOMIA ALTERNATIVA
Sense ànim de lucre

per Jordi Panyella
Sense ànim de lucre, sisè i darrer tema d’aquests lliuraments d’Economia Alternativa, valors que transformen. Han estat sis col.laboracions basades en els sis principis que inspiren l’economia solidària, social o alternativa —diguem-ne com ens resulti més agradable. L’important és que són diàlegs entre pràctiques i teories que conflueixen i parteixen d’això: valors que transformen.

ALTRES QUADERNS