No fa massa no existia la compra per Internet. O si existia, era insignificant. Avui, però, les compres en línia estan a l’ordre del dia.
Precisament en un article publicat a opcions.org, expliquem que la distribució de mercaderies, tant als establiments de venda com als particulars, representa entre el 10% i el 20% de tots els desplaçaments que tenen lloc en una ciutat. Aquesta circulació ocasiona del 25% al 50% de les emissions contaminants (les responsables de l’escalfament de la Terra i el conseqüent canvi climàtic), a més del soroll.
Comprar per internet és còmode, fàcil… i les coses arriben màgicament a casa nostra en menys temps del que ens ha costat triar-les. Les grans empreses ens han fet creure que els enviaments són gratuïts i infinits, però aquest servei té un cost i un impacte.
5 punts a favor d’una logística sostenible
És possible fer una distribució de les mercaderies de manera sostenible? Sí, ens ho van explicar Som Ecologística en aquesta entrevista. Però, a més, hem detectat cinc punts forts que t’expliquem en aquest vídeo!
- Redueix la congestió urbana, és a dir, menys furgonetes, menys tràfic i menys gent discutint al volant.
- No genera contaminació acústica ni ambiental, de manera que contribueix a fer dels nostres pobles i ciutats llocs més habitables.
- Reutilitza els paquets d’enviament i redueix els residus. Les caixes, com els gats, poden tenir moltes vides!
- Crea rutes de repartiment més eficients i promou l’ús de punts de recollida. En realitat, mai no ets a casa quan et porten els paquets, oi?
- Lluita perquè les treballadores tinguin unes condicions dignes. I sí, òbviament, això té un cost.
La logística té un impacte en les nostres ciutats i a les nostres vides. Busquem alternatives,
treballem per una logística sostenible!