Skip to main content
 
#38 - Tardor 2011
Descarregar PDF
Perquès Perquès

Aquest sistema fa aigües. Cal aturar l’espiral de producció i consum

per CRIC

Avui ja és força general la intuïció que cal fer canvis radicals a les formes d’abastir-nos de béns i de viure; la crisi econòmica ens ajuda a veure-ho. Cap allà estem anant, pas a pas. Des del consum conscient, des dels moviments socials, des de les fórmules empresarials que la crisi ens força a trobar, i també des de les administracions, tal com ens mostra aquest article.

El Divan El Divan

De temps no en falta ni en sobra, s’intercanvia

per Álvaro Porro

Ens sobra o ens falta temps per consumir de forma conscient i transformadora (CCT)? Depèn de com es miri. El que sembla clar, segons el que veiem en els vostres testimoniatges, és que la forma de consumir afecta l’organització dels nostres temps quotidians, i viceversa. I els canvis profunds s’han de sembrar, podar i regar, com una tomaquera.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment

per CRIC

Recuperació d'electrodomestics # La teva brossa val un ou # Fem el salt a l'energia 100% renovable # Premi per a la sobirania alimentària # Lectures per menjar # Caixes d'estalvis i desenvolupament al Sud # Documental sobre l'Arcadi Oliveres # Bolquers i portabebés: provar abans de comprar? # Joc de l'Oasi: transformació comunitària d'un barri

Idees Idees

Deixar-nos o llogar-nos coses amb l’ajut d’internet

per Montse Peiron

Recórrer a objectes que ja existeixen per satisfer les necessitats o desitjos és una de les idees més potents del Consum Conscient i Transformador, i hem parlat de diverses maneres de fer-ho: graticiclar, compartir cotxe, xarxes i mercats d’intercanvi...
En general són formes de consum en les quals persones i/o col·lectius s’organitzen per compartir, deixar, intercanviar... béns o també serveis. Darrerament s’està usant el terme consum col·laboratiu per referir-se al conjunt d’aquestes formes de consum, que en molts casos funcionen amb l’ajut d’internet.
En aquest article parlem d’una d’aquestes formes de consum: el préstec o lloguer d’objectes entre persones o col·lectius articulat per una pàgina web.
 

Eines Eines

Mini guia pràctica per allargar la vida de l’ordinador

per CRIC

El meu ordinador va lent, el meu fa soroll, jo tinc un virus, el meu no arrenca!
Si et sona tot això, t’agradarà trobar en aquest article algunes pautes per al diagnòstic i “truquillos” per solucionar alguns dels problemes més freqüents i senzills que tenen els ordinadors. Esperem donar una segona oportunitat a més d’un.

Trampes Trampes

Menjar ecològic i local per estalviar energia

per Maria Heras i Montse Peiron

Per produir el menjar i fer-lo arribar a casa estem gastant molta més energia que la que ens dóna com a aliment. Tècniques agrícoles adaptades al funcionament de la natura i formes de distribució més locals poden esmerçar l’energia d’una manera més intel·ligent, i a més reduir altres impactes ambientals i socials.

Mirades Mirades

Les sirenes del creixement

per Florent Marcellesi

Seguir amb el creixement econòmic és del tot insostenible, i aturar-lo significa fer canvis en les estructures laborals i econòmiques que poden originar daltabaixos socials. Déu-n’hi-do quin dilema… L’autor aposta per enfrontar-nos-hi amb esperança, i proposa basar-nos en deu idees prioritàries.
Aquest mateix article va ser publicat al diari Público el 23 d’agost d’aquest any.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.