Núm. 34. Consum conscient de fruita

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Traguem-ne suc! Consum conscient de fruita

per CRIC
Caram, aquests préssecs sí que els he encertat, això és glòria! Quin bo que dóna, ara a l’estiu… És que això d’olorar-los no falla mai, no te’n pots pas fiar dels que siguin més grossos i macos. Amb tanta abundància de fruita que hi ha tot l’any ja es veu que tota no pot ser bona.

 

EL DIVAN
Canviar comportaments: entre la mandra i la seducció

per Álvaro Porro
Diuen els experts que canviar no és fácil, sobretot quan es tracta dels hàbits quotidians que tenim interioritzats i ens permeten fer moltes coses automàticament, sense pensar. Quan els canvis vénen donats per la tendència social majoritaria és més fàcil afegirs’hi, fins i tot més fàcil que no fer-ho. Una de les aspiracions clau del CCT és transformar aquesta tendència social.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en Moviment

per CRIC
Copyright for creativity- Agricultures i pobles vius, per alimentar el món i refredar el planeta!- Rescatar les coses útils de les escombreries- Compost metropolità- Vessaments de petroli i cobertura mediàtica: EUA vs Nigèria- Grans superfícies i condicions laborals en la indústria tèxtil- Una caixa per guardar-hi la calor, i el fred…- On s’experimenta amb transgènics?- Noves publicacions, que circulin!

 

TRAMPES
Traves legislatives a la biodiversitat cultivada

per Montse Peiron
Al número 30, a la secció Perquès, publicàvem un article explicant la importància de preservar l’agrodiversitat i en particular de conservar les varietats agrícoles locals o tradicionals, i a la secció Eines donàvem recursos per fer-ho o donar-hi suport en el dia a dia. En aquest article veiem que, malgrat que diverses regulacions internacionals reconeixen aquesta importància, els legilsadors espanyols no semblen tenir voluntat de posar fil a l’agulla.

 

VIATGES
Jatropha: buida el setrill i no omple el dipòsit del cotxe

per Pere Ariza Montobbio
El govern de l’Índia potencia el conreu de jatropha per obternir-ne biocumbustible per als cotxes. Part dels cultius es fan en terres de les quals la població local obtenia recursos per fer la seva vida. Sembla que els cultius no estan funcionant tan bé com s’esperava, però ja és massa tard per als pagesos: ara estan endeudats i sense els recursos propis.