Núm. 31. Consum conscient de bateries de cuina

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Agafem la paella pel mànec! Consum conscient de bateries de cuina

per CRIC
Parlem, d’entre altres coses de: Per a què? Mengem amb els cinc sentits Què passa quan cuinem Fregim bé Fogons i consum d’energia Per què els estris de cuina són com sóm Sobre els fogons Quin estri? Materials i revestiments materials dels estris de cuina Que el menjar no s’enganxi Que no intoxiqui Que durin! Qui ens els ven? Estris metàl.lics Bateries ‘ecològiques’? On en comprem Estris de ceràmica Compensar emissions: realment compensa? A casa No em ratllis! Que no se’ns escapi l”energia Altres coses convenients Guia pràctica de les bateries de cuina Els materials Els antiadherents Les beceroles de la cuina Com han de ser els estris Si temem per la toxicitat De quina marca No els ratllem Cuina i energia.

 

PERQUÈS
Emissions i consum global. ¿Per què la nostra petjada de CO2 ha de tenir en compte el que consumim?

per Mariel Vilella
Els gasos d’efecte hivernacle que s’emeten quan es fabrica el vostre mòbil nou, a càrrec de qui diríeu que van? Són part de la vostra contribució anual al canvi climàtic o part de la contribució dels xinesos que l’han fabricat? Si la resposta és la primera, ja sabeu com funciona el càlcul d’emissions de cada país segons el Protocol de Kyoto. Si la resposta és la segona o teniu dubtes, potser us interessarà saber el que passa amb les emissions de CO2 quan les analitzem des de la perspectiva del consum global.

 

EL DIVAN
Necessari però no suficient

per Álvaro Porro
La Carmen, des de Galícia, ens explica que no li agrada però que ha de fer servir el cotxe del seu company, perquè han suprimit el transport públic de la seva zona. En Pablo està cansat de pagar la factura de l’electricitat a Iberdrola i l’Olga voldria tenir energia solar, però viu en un pis. Si no hi ha una massa crítica que es faci escoltar, molts canvis es queden a mig fer.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 31

per CRIC

 

TRAMPES
El comerç d’emissions ajuda a reduir les emissions?

per Mariel Vilella
El Protocol de Kyoto obliga els països industrialitzats a reduir les seves emis-sions de gasos d’efecte hivernacle, alhora que permet comercialitzar-ne. Després d’uns quants anys d’implementació pràctica, el comerç d’emissions presenta interrogants que revisarem en aquest article: realment ajuda a reduir la quantitat necessària d’emissions? Pot funcionar a la pràctica tal com es diu sobre el paper? On queda la justícia ambiental en aquest plantejament?