Núm. 25. Consum conscient de cervesa

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Veus el que beus? Consum conscient de cervesa

per CRIC
– Què voldreu prendre? – Jo una cervesa. – Que siguin dues. Hi ha vida social sense cerveseta? Tan quotidiana i alhora ben desconeguda: es fa amb ingredients tan peregrins com ordi o llúpol i solem beure’ns-la sense parar-hi gaire atenció. Ara que està arribant l’onada de la cervesa artesana tindrem més varietat i potser ens hi interessarem més… Salut! Parlem, d’entre altres coses de: Cervesa, ¿per a què? Darrere la cervesa. Quina cervesa. A qui comprem. Màrqueting de cervesa. Un cop a casa. Guia pràctica de la cervesa.

 

PERQUÈS
Catalunya lliure de bosses! Llencem la cultura d’usar i llençar

per Anna Peña Farell
Les bosses de plàstic que agafem ‘gratuïtament’ de les botigues són el paradigma de la cultura d’usar i llençar. Aquest costum, que a primera vista resulta tan còmode, és la cara amable d’unes problemàtiques reconegudes per tothom. Se sap molt bé com cal actuar per anar eradicant aquest hàbit, però de moment hi ha pocs valents que ho facin. La campanya Catalunya Lliure de Bosses de Plàstic lluita perquè tinguem aquesta valentia. T’engresques a participar-hi?

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 25

per CRIC

 

IDEES
Lactància materna: un vincle alimentós, saludable, sostenible i just

per CRIC
El cos de la dona produeix l’aliment normal per al nadó. Per què comprar-ne un succedani?

 

EINES
Alerta, que gasta i no ho sembla! Evitem consums elèctrics inútils

per Ana Perea Angulo
Cada vegada tenim més aparells elèctrics a casa. Tots consumeixen quan els fem servir. Però, alguns, també gasten quan no estan funcionant. Quan multipliquem aquestes petites ‘fuites’ pel nombre de llars veiem que malgastem un pilot d’energia. Organitzant bé la manera d’endollar els aparells i canviant alguns hàbits podem reduir aquest malbaratament sense perdre cap comoditat.