num-32-consum-conscient-mobils-opcions

Núm. 32. Consum conscient de mòbils

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Parlem? Consum conscient de mòbils per CRIC Parlem, d’entre altres coses de: Com ens afecta Quin mòbil? Mòbils i radiacions Residus de mòbils Guia pràctica dels mòbils Joc: vull mòbil? quan?   EL DIVAN El consum conscient és car? Consumir menys per consumir millor per Álvaro Porro Vistos els ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Parlem? Consum conscient de mòbils

per CRIC
Parlem, d’entre altres coses de: Com ens afecta Quin mòbil? Mòbils i radiacions Residus de mòbils Guia pràctica dels mòbils Joc: vull mòbil? quan?

 

EL DIVAN
El consum conscient és car? Consumir menys per consumir millor

per Álvaro Porro
Vistos els preus d’alguns productes ecològics, el consum conscient pot semblar una proposta elitista. De fet, és una de les crítiques que sentim sovint en parlar de consum conscient, de manera que en aquest Divan ens hem preguntat si el CCT és car. L’Hernán, amb el seu testimoniatge, resumeix molt bé l’argument majoritari: En absolut. Significa una distribució diferent de la despesa, en general reduint-la en el que sigui innecessari i augmentantla en el que ens aporta salut i benestar, a nosaltres i a la societat. Tot i això, també hi ha altres opinions com la de la Natàlia: Sí, rotundament sí. És una qüestió molt complexa.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en moviment 32

per CRIC

 

EINES
Menjar sa i bo… fàcil i ràpid, cada dia!

per Mariel Vilella
Menjar bé i equilibradament sense dedicar-hi gaire temps no és cap missió impossible: el secret rau en una bona organització a la cuina.

 

MIRADES
A qui en dono la culpa?

per Miguel Muñiz
Que la nostra manera de funcionar causa perjudicis al medi en què vivim, i per tant al nostre benestar futur, és una evidència que avui no qüestiona ningú. Malgrat això, la inèrcia que ens fa seguir funcionant de la mateixa manera continua sent més forta que l’impuls per reorientar-nos cap a sistemes sostenibles. L’autor fa una reflexió sobre l’art de conciliar contradiccions entre els principis i les practiques quotidianes.

 

VIATGES
Els segells ecològics participatius. Processos d’aprenentatge i intercanvi

per Mamen Cuéllar
Obtenir un segell que certifiqui una producció com a ecològic costa temps i diners. Els sistemes de certificació participativa són una alternativa viable per als petits productors que, a més, augmenta i enforteix les seves xarxes socials. L’associació Lozère a França i la Xarxa Ecovida al Brasil són exemples d’això.

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023