Entrevista
La Laia Soldevila, periodista del diari Crític, ens explica hàbits, precaucions i eines per informar-nos bé.
Iolanda Fresnillo: “Construir una alternativa al capitalisme a partir del col·lapse del sistema generaria molt de patiment”
Davant d’un panorama social i polític tan incert com l’actual, cerquem en les respostes de la Iolanda Fresnillo escletxes d’oportunitat per a la societat.
Mobilitat sostenible o teletreball conscient?
Arran de la pandèmia de la COVID-19, s'ha posat sobre la taula una praxi laboral fins ara poc habitual a la nostra societat: el teletreball. Quins efectes té?
Xavier Gómez-Batiste: “Hem d’aprendre a morir-nos”
Va dissenyar el sistema català de cures pal·liatives -un model basat en l’atenció multidisciplinar i que desplega l’atenció domiciliària- que ha estat replicat internacionalment i que li va portar a l’OMS com a màxim responsable d’aquest àmbit.
“La Generalitat ha potenciat l’entrada dels grans bancs als instituts”
Entrevista a Mireia Claverol, docent durant quaranta-cinc anys, que denuncia el finançament, amb fons públics, de l’entrada de bancs i caixes a les aules de secundària.
Xavier Giró: “El mercat de la informació està sotmès a les regles del capitalisme”
Especialitzat en periodisme polític, ha passat per diversos mitjans. Ara, a més de fer de docent, dirigeix el grup de recerca Observatori de la Cobertura de Conflictes. Defensa un periodisme que ens doni les bases per interpretar el món i passar a l’acció.
Marc Cerdà: “Consumim més del que la Terra és capaç de generar”
Entrevista a Marc Cerdà, ambientòleg i professor a la UB, activista ecologista i membre de l’Observatori Crític del Canvi Climàtic
“L’esgotament de recursos naturals ens porta al risc de nous cops d’estat”
La història ens explica que, sovint, els cops d'estat han anat lligats als moviments, a l'ombra, del poder empresarial. Un poder cada vegada més preocupat per l'escassetat de recursos fòssils i minerals al planeta. Parlem de la relació entre cops d'estat i poder corporatiu i de les estratègies a seguir...
Mireia Roura: “El canvi de paradigma arribarà quan la ciutadania incorpori el mercat de segona mà en la compra de tecnologia”
Cada vegada més institucions i empreses aposten per allargar la vida dels equips informàtics i telèfons mòbils usats, però sovint no és fàcil garantir-ne la traçabilitat o el reciclatge final. David Franquesa i Mireia Roura ens parlem d'eReuse, una xarxa que impulsa la transició cap un model de consum tecnològic...
Esther Vivas: “La gran distribució s’ha apropiat l’agricultura ecològica”
Esther Vivas denuncia l'impacte de la gran distribució en l'agricultura ecològica i apunta les claus per un consum alimentari amb autèntic impacte positiu.