Skip to main content

Des del mirall engrandit que ofereix el teatre, Xucrut Teatre proposa un espai de reflexió a partir de vivències reals, ja siguin nostres o extretes de la documentació; de l' observació o dels qüestionaris fets en el nostre entorn proper. Lluny de transmetre missatges culpabilitzadors, ni de fer apologia de models correctes, l'humor és l' ingredient estrella de la nostra recepta teatral. Acostem la realitat quotidiana per reconèixe'ns-hi en ella i des d'aquí reflexionar, compartir i poder parlar de possibles alternatives per a construir una relació diferent amb el nostre consum. Actualment tenim dos espectacles:

Simplicitats és un espectacle de petit format que ens farà riure i reflexionar sobre el joc i el consum. Un espai on oblidar-nos del pas del temps, on allunyats del consumisme el joc no té edat ni preu.

Quina tela! Diferents personatges mostren, en clau d'humor, situacions i rols entorn del consum de roba, intentant reflexionar i desvestir-nos d'inèrcies quotidianes. Som el que vestim? Ens vestim com som? Quina relació tenim amb la roba?. L'obra de teatre Quina Tela! pot tenir una continuació amb proposta educativa per a l'educació secundària Em vesteixo o em vesteixen?, que us presentem a continuació.

A la pàgina web de Xucrut Teatre trobareu els dossiers, fotos i trailers dels espectacles.

Em vesteixo o em vesteixen? El consum és un fenomen poc treballat al llarg de l’educació secundària malgrat que és un eix vertebrador de la nostra societat, i cal abordar-lo a partir del diàleg entre les diferents àrees de coneixement. En concret, la roba és un dels primers objectes de consum que els i les joves trien i és de vital importància en la construcció de la seva identitat. Aquesta proposta didàctica pretén acompanyar-los en aquest procés per tal que l'alumnat tingui més elements per reflexionar i actuar de forma més autònoma. La proposta didàctica parteix de l'obra de teatre Quina Tela! i es pot adaptar a diferents formats i durades en funció del context i de les necessitats. Pot encaixar amb el crèdit de síntesi de ESO.

AdjuntMida
emvesteixoemvesteixen.pdf3.5 MB