Skip to main content

Electricitat i reparació d’electrodomèstics: en aquest taller aprendrem a detectar i reparar alguns dels problemes més comuns en els aparells elèctrics domèstics, per tal d’allargar-ne la vida útil, reduir els residus que generem i estalviar diners.

Manteniment de bicicletes: en aquest taller aprendrem a fer el manteniment bàsic de la nostra bicicleta i a fer petites reparacions. Algunes de les accions que aprendrem són reparar una punxada de roda, canviar les cobertes de les rodes, canviar les pastilles i els cables de fre. Si el grup ja té aquests coneixements bàsics o si hi ha possibilitat d’un segon taller aprendrem altres reparacions.

Costura de supervivència: Aprendrem a resoldre els arranjaments bàsics de costura manual per poder solucionar situacions habituals sense dependre de la màquina de cosir. Botons, cremalleres, baixos, estrènyer,...Cada participant aprendrà a partir de la pràctica a resoldre les necessitats més bàsiques de costura.

Transformem la roba: l'objectiu és donar sortida a roba que no utilitzem, aprendre a veure la roba en desús com un material en potència per fer altres peces de vestir i objectes d’ús quotidià, obrir la ment i despertar l’enginy. Realitzarem una transformació des d'uns pantalons, camises, faldilles, texans, o altres peces de roba en una altra peça de roba com ara una bossa, una ronyonera, un estoig, unes sabatilles, una faldilla,etc.

Un hort a casa: introduirem nocions bàsiques de jardineria urbana per saber cultivar en test, taula de cultiu o jardí. Explicarem com es crea un sòl fèrtil, que es la base d’un hort ecològic, tingui la mida que tingui. Dissenyarem un cicle complet de cultiu, tot familiaritzant-nos amb les famílies de verdures mediterrànies i les aromàtiques, així com amb les rotacions, les associacions, el marc de plantació, el reg i la prevenció i tractament de plagues.

Hort medicinal: aprendrem a crear un hort de plantes medicinal a casa i a reconèixer plantes medicinals al medi natural. Explicarem les propietats medicinals de les plantes, les èpoques de recolecció, les parts utilatzades, la dosificació i les contraindicaccions.

Preparats medicinals casolans: coneixerem els diferents preparats medicinals que podem preparar nosaltres mateixos: infusions, decoccions, tintures, cremes, pomades, olis essencials o xarops, i en prepararem alguns.