portada46

Núm. 46. De proximitat

Descarrega’t aquí el pdf. ESTUDI CENTRAL Consum conscient i de proximitat per Redacció Comprant directament als productors, a través d’un sol intermediari, ajudem a fer més viable que els pagesos i ramaders visquin de la seva feina sense estar amb l’ai al cor dels vaivens del mercat o de la política. I també compartim en ...

Descarrega’t aquí el pdf.

ESTUDI CENTRAL
Consum conscient i de proximitat

per Redacció
Comprant directament als productors, a través d’un sol intermediari, ajudem a fer més viable que els pagesos i ramaders visquin de la seva feina sense estar amb l’ai al cor dels vaivens del mercat o de la política.
I també compartim en certa mesura responsabilitat amb la nostra pagesia i enfortim l’economia local.
Agrobotigues de cooperatives agràries, carnisseries amb vocació local, cistelles setmanals a domicili, mercats de pagès, cooperatives de consum… A la Guia Pràctica hi donem un centenar d’iniciatives i recursos, però n’hi ha moltíssimes més! N’estan sortint com bolets.
A través d’aquests canals podrem comprar sobretot aliments produïts localment, i en canvi als canals convencionals és probable que només ho siguin alguns productes concrets.

 

MÓN EN MOVIMENT
Món en Moviment

per Álvaro Porro
Telefonia cooperativa, victòries antifracking, campanya per posar fre a la pobresa energètica…

 

EL PODER DE LA COMUNITAT
Els Balanços Socials de l’economia solidària

per Ruben Suriñach Padilla
Els Balanços Socials són una modalitat del que es coneix per Responsabilitat Social Corporativa o Empresarial: una avaluació del comportament de les empreses pel que fa al respecte pels drets de les persones i pel medi ambient. La idea s’ha desenvolupat moltíssim, i en moltes ocasions és una eficaç eina de rentat d’imatge. El món de l’economia social i solidària fa aquesta avaluació mitjançant els Balanços Socials, que a més de valorar el funcionament intern de les empreses proporcionen una eina per visibilitzar les opcions empresarials que tenen com a valors centrals l’equitat i la sostenibilitat.

 

EL PODER DE LES REGLES DEL JOC
Entrevista-diàleg amb Ada Colau i Gala Pin

per Álvaro Porro
L’Ada i la Gala, a més de ser amigues i companyes de militància, són dues persones que, pel seu paper en un dels moviments socials més interessants de les últimes dècades –la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca– i pel seu recorregut personal, tenen una mirada d’allò més inspiradora i brillant sobre l’actual moment políticosocial. Sense respostes tancades, però amb la lucidesa que dóna estar en el dia a dia al peu del canó, reflexionen amb nosaltres sobre el sostre de vidre dels moviments socials, les claus i reptes de la PAH, les estratègies electorals, les relacions de l’univers del consum conscient amb les lluites de majories socials com la PAH…

ALTRES QUADERNS

Núm.65

NOU

Confort tèrmic. Com el generem en moments d’emergència climàtica?

HIVERN 2023