Skip to main content
 
#8 - juliol/setembre 2003
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Consum conscient de vambes

per CRIC

Les vambes: Curiositats · Com es fan les vambes · Les vambes i el medi ambient · Els materials per al tall · Els materials per a la sola · El procés de muntatge · El cicle de vida de les vambes · La fabricació de les vambes · Producció global · Producció local · Tres generacions de països barats · Diferents maneres d'entendre la responsabilitat · Molt més que vambes · Sobre comprar vambes i altres articles fabricats en els països de mà d'obra barata · Com reduir el consum de vambes · Punts Calents · Idees pràctiques.
Els fabricants de vambes: Aspectes socials · Medi ambient · Lligams amb el poder · Iniciatives diferents de les habituals · Perfil dels fabricants de vambes · Lobbies · Els fabricants i els Punts Calents.

Perquès Perquès

Els orígens de la societat de consum

per CRIC

Hi ha uns quants principis que podem aplicar sempre (per comprar o no qualsevol producte) si volem practicar un consum responsable: reduir el volum de consum, la generació de residus, valorar la transparència, etc. Aquesta nova secció, Perquès - del consum responsable, té per objectiu explicar les raons que justifiquen aquests principis. Dediquem el primer número a explicar els orígens de la societat de consum. En l'espai disponible només hi caben els fets i característiques més bàsics de l'evolució històrica, però ja són alguns elements que podem fer servir per reflexionar sobre les qüestions que plantegem al final.

Arguments Arguments

Subcontractació versus empresa integrada

per CRIC

En aquest article s'analitzen les implicacions de dues formes d'organització empresarial: l'empresa integrada i el model de subcontractació o externalització. Es conclou que, avui per avui, l'externalització permet a l'empresa generar més guanys que amb el model integrat, però provoca una degradació en les condicions laborals.

Idees Idees

Refrescos casolans: fàcils de fer, refrescants i barats

per CRIC
Per alleugerir la calor i la set pròpies de l'estiu no cal comprar ampolles de plàstic ni llaunes de refrescos comercials. A casa podem preparar molt fàcilment refrescos deliciosos, nutritius i sense edulcorants, conservants, estabilitzants, emulsionants, potenciadors del gust ni colorants artificials.
Eines Eines

Millorem la manera de comprar: aprenguem a canviar els hàbits de cada dia

per CRIC

Hi ha molts petits canvis que podem incorporar a la manera de comprar per fer-la més respectuosa amb el medi. Podem pensar que els petits gestos aportaran poca millora global, però, justament perquè són petits gestos, els fem molt sovint i som molta gent que els fem. Tenen més conseqüències del que ens pot semblar, i a més ens permeten estar satisfets amb els nostres actes.

Mirades Mirades

Val més savis que experts

per Miquel Coll d'Alemany

El model de creixement de la societat occidental és insostenible en molts aspectes. L'autor ens fa observar que els avenços que anem introduint són proposats per experts en àrees de coneixement particulars, i que potser seria convenient incorporar en la presa de decisions savis amb una visió general sobre la complexitat del món.

Viatges Viatges

Curitiba: prioritzar la sostenibilitat en la gestió d'una ciutat

per Lourdes Álvarez

Curitiba és una ciutat brasilera que ha crescut molt ràpidament. A l'hora de plantejar la gestió d'aquest creixement, l'ajuntament ha donat molta importància als factors mediambientals i socials i ha pres un conjunt de mesures que han fet de la ciutat un model de sostenibilitat.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.