Skip to main content
 
#47 - Estiu 2014
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Pasta de dents

per Redacció
  • Hi ha qui no es renta les dents gaire sovint però mai no ha tingut càries, i qui se les renta tres cops al dia però en té de tant en tant. La propensió a les càries depèn de factors hereditaris i de la dieta.
  • A la dieta, el més "perillós" són els aliments que s'enganxen a les dents, menjar entre àpats, i prendre sucres o refrescos durant molta estona. Les verdures dures i els formatges curats són aliments protectors.
  • Després d'un àpat convé rentar-nos les dents de seguida. N’hi ha prou amb una punteta de pasta, de la mida d'una llentia.
  • Fluor, sí o no? En dosis elevades pot originar fluorosi. Si no tenim propensió a càries no ens cal. Si hi tenim propensió però preferim evitar el fluor, podem optar per pastes de dents amb pròpolis, o pels xiclets de xilitol.
  • Les pastes de dents naturals i ecològiques eviten els ingredients problemàtics per a la salut. Tenim una marca de pasta natural i de producció local: Propol-Mel.
Món en moviment Món en moviment

Món en Moviment

per Redacció

Roba local des del cotó fins a la confecció, ordinadors de baix consum, peix de proximitat, boicot a les empreses vinculades amb l’ocupació dels territoris palestins...

Escletxes per transformar Escletxes per transformar

Els residus que "desapareixen"... després reapareixen

per Redacció

Als mars i oceans hi ha milions de tones de residus de plàstics que no vénen pas només dels vaixells, sinó sobretot de terra. La gran majoria són envasos d’un sol ús... excepte als mars en què els països costaners apliquen el sistema de retorn d’envasos. Els peixos i ocells marins es mengen aquests residus, fets miquetes; nosaltres els podem retrobar als nostres plats. Actualment hi ha diverses iniciatives per retirar aquests residus del mar.

El poder dels costums El poder dels costums

Quina bici?

per Montse Peiron

Fer servir la bici per desplaçar-nos habitualment és un dels costums més saludables, ecològics i transformadors que podem adoptar, sobretot si és per substituir un vehicle motoritzat privat –el transport públic és en molts casos l'opció més adequada a les localitats de certa mida. En aquest article expliquem en què ens hem de fixar per escollir una bici, centrant-nos en les urbanes. Com a primera opció de consum hi posem les bicis de segona mà, i després coneixem marques que miren de maximitzar la localitat.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.