Skip to main content
 
#43 - Estiu 2013
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Rentem roba i plats sense embrutar rius

per CRIC
  • Tenim detergents ecològics i de fabricació local! I un detergent ecològic en el qual les matèries primeres s'obtenen seguint els principis de Comerç Just. I els podem comprar a granel!
  • L’ingredient més perjudicial per als rius i llacs són els fosfats, encara omnipresents als detergents convencionals per a rentavaixelles. Per això en aquest cas és particularment important fer servir detergents ecològics.
  • Per les pressions de la indústria de la detergència, als detergents convencionals encara no s’han prohibit ni limitat diversos ingredients no biodegradables, que es fan servir molt.
  • No és que els detergents ecològics rentin menys que els convencionals; és que aquests renten “massa”.
  • No rentem la roba a més de 40º, però quan rentem els plats no escatimem temperatura; ens faria gastar més detergent.
Escletxes per transformar Escletxes per transformar

Molt cremats per la incineració

per CRIC

La incineració de residus és tòxica per a la salut, insostenible perquè requereix mantenir o incrementar la generació de residus, i caríssima. I la paguen els ajuntaments, és a dir els ciutadans. A l'article expliquem tots els perquès.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en Moviment

per Álvaro Porro

Opcions conscients en habitatge, electricitat... fins i tot en mòbils!

El poder dels costums El poder dels costums

A granel

per Montse Peiron

Al número anterior d'Opcions, dedicat gairebé íntegrament als residus, proposàvem un repte: aconseguir que la galleda de la brossa on recollim els envasos sigui la que omplim més a poc a poc -després de la del rebuig, si pot ser. Per aconseguir-ho... què millor que comprar directament els productes sense envàs? Avui proliferen els comerços que ofereixen aliments secs a granel. Acostumem-nos a comprar així!

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.