Skip to main content
 
#37 - Estiu 2011
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Posem-hi el nostre granet. Consum conscient d'arròs

per CRIC

Saps què és el basmati? Deu ser força probable que sí... El cas és que aquesta paraula tan exòtica identifica  una cosa tan casolana com l’arròs; una varietat llunyana, això sí. Ara que és tan normal que els béns circulin  per tot el món, també ha deixat bastant de ser exòtic menjar arròs pakistanès. De totes maneres, si aquí l’arròs és tan casolà deu ser perquè en cultivem des de fa molt i molt temps, i força. Qui sap si la globalització se seguirà expandint prou com perquè els nostres arrossaires tanquin la paradeta, qui sap
si en aquest cas tots els factors (inclosos els consumidors) donarem una pròrroga, llarga o curta, a la producció local... Avui per avui, ens alegrem que l’arròs que trobem a la botiga sigui, molt probablement, de cultiu proper.

El Divan El Divan

Tic, tac... Temps de consum i consum de temps I

per Álvaro Porro

Núria, tenim les prestatgeries plenes de llibres que mai tindrem temps de llegir, de DVDs col·leccionables que mai veurem, l’armari ple de roba que ens hem posat en comptades ocasions... Hem d’assumir-ho, el  temps que no tenim no es pot col·leccionar als prestatges. És un fragment de l’obra teatral No et consumeixis. La Núria, un cop més, ha arribat a casa tard i esgotada de treballar, però anuncia que porta  un regal per al seu fill Xavier i un altre DVD col·leccionable del quiosc.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en Moviment 37

per CRIC
Eines Eines

Reutilitzar cartutxos d’impressora. Per què canviar l’envàs si el que es gasta és la tinta?

per Ana Perea

Quan se’ns acaba la tinta de la impressora, segur que molts encara pensem automàticament a comprar un  cartutx nou. Aquest costum omple els abocadors de tot el món amb 500 milions de cartutxos de plàstic cada any; i un cartutx de tinta pot trigar uns 300 anys a degradarse. Aquí veurem opcions d’impressió molt més sostenibles… i barates!

Viatges Viatges

Reciclar i incinerar a Delhi. La coexistència impossible

per Federico Demaria i Mariel Vilella

Els recicladors sobreviuen gestionant residus i contribuint a la mitigació del canvi climàtic. No bastant això, els interessos políticsi econòmics posen en perill el seu mitjà de vida i proposen solucions amb resultats ambientals pitjors.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.