Skip to main content
 
#33 - primavera 2010
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

X saber-ne +. Consum conscient d'empreses de telefonia mòbil

per CRIC

— Consum conscient d’empreses de telefonia mòbil? Em fa l’efecte que l’única alternativa responsable seria la telepatia...
— Dona, mira, de moment és el que hi ha: un ball de gegants entre grans multinacionals.
— Gegants, sí! I ens poden trepitjar de qualsevol manera, fa un mes vaig reclamar perquè hi ha coses que no entenc a la factura i encara m’espero.
— I si et canvies d’operadora? Ara n’han sortit moltes.
— Justament per això se’m fa una muntanya, i a més també has d’escollir tarifes, que encara n’hi ha més. I sort que no he d’escollir mòbil, m’he atabalat només de mirar un parell de catàlegs. Ara els mòbils són com ordinadors!
— Doncs a mi no em feia gràcia canviar-me’l per allò d’allargar-li la vida, però no saps com m’ajuda tenir el correu al mòbil...

Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment 33

per CRIC

- Recursos agroecològics: programa per automatitzar les rotacions de cultius biològics, Ecorotaciones. - L'estat del món 2010. Canvi cultural. El pas del consumisme a la sostenibilitat. Edició de 2010 de l'informe del Worldwatch Institute. - Menjar per emportar-se. ecoto2010.wordpress.com - Les empreses més sostenibles?? empreses que han patrocinat la campanya Esto sólo lo arreglamos entre todos. - 10 anys de lluita contra el deute extern. - Documental. Los campos de la muerte: la batalla para alimentar la ganadería industrial. - A treballar amb bici. Empreses que primen els treballadors que fan servir transport sostenible. - Denúncia. Unión Fenosa - Makeatuvida=Aprofitar recursos

Eines Eines

Els cucs se'm mengen la brossa!

per Mariel Vilella
A casa tenim dues gates, una tortuga i... 1.000 cucs a pensió completa dins d’una caixa. Es mengen part dels residus orgànics i ens regalen fertilitzant de primera qualitat per a les plantes. A algunes visites els fan fàstic, però això és perquè no els coneixen de debò.
Trampes Trampes

La muntanya odia el cel obert: extraccions il·legals de carbó en una vall protegida

per Amaranta Herrero

A la vall lleonesa de Laciana, una Reserva de la Biosfera, s’extrau carbó de mines a cel obert, una activitat molt destructiva per a l’entorn i per a l’economia local que a més es du a terme de manera il·legal i fraudulenta. Si volem atacar el canvi climàtic el carbó s’hauria d’abandonar com a font d’energia, però no sembla que el govern espanyol tingui aquesta idea gaire clara.

Viatges Viatges

Aquí plantats: Horts Urbans Col·lectius. Un passeig per la vall de Can Masdeu

per Álvaro Porro

L’agricultura urbana i periurbana tradicional han anat desapareixent amb l’“explosió” urbanística. No obstant això, una nova onada d’horts urbans col·lectius i reivindicatius està prenent força com a experiment agroecològic i de dinamització social. Els Horts Comunitaris de Can Masdeu són un exponent d’aquest fenomen que val la pena conèixer.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.