Skip to main content
 
#31 - tardor 2009
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Agafem la paella pel mànec! Consum conscient de bateries de cuina

per CRIC

Parlem, d'entre altres coses de: Per a què? Mengem amb els cinc sentits Què passa quan cuinem Fregim bé Fogons i consum d'energia Per què els estris de cuina són com sóm Sobre els fogons Quin estri? Materials i revestiments materials dels estris de cuina Que el menjar no s'enganxi Que no intoxiqui Que durin! Qui ens els ven? Estris metàl.lics Bateries 'ecològiques'? On en comprem Estris de ceràmica Compensar emissions: realment compensa? A casa No em ratllis! Que no se'ns escapi l''energia Altres coses convenients Guia pràctica de les bateries de cuina Els materials Els antiadherents Les beceroles de la cuina Com han de ser els estris Si temem per la toxicitat De quina marca No els ratllem Cuina i energia

Perquès Perquès

Emissions i consum global. ¿Per què la nostra petjada de CO2 ha de tenir en compte el que consumim?

per Mariel Vilella

Els gasos d'efecte hivernacle que s'emeten quan es fabrica el vostre mòbil nou, a càrrec de qui diríeu que van? Són part de la vostra contribució anual al canvi climàtic o part de la contribució dels xinesos que l'han fabricat? Si la resposta és la primera, ja sabeu com funciona el càlcul d'emissions de cada país segons el Protocol de Kyoto. Si la resposta és la segona o teniu dubtes, potser us interessarà saber el que passa amb les emissions de CO2 quan les analitzem des de la perspectiva del consum global.

El Divan El Divan

Necessari però no suficient

per Álvaro Porro

La Carmen, des de Galícia, ens explica que no li agrada però que ha de fer servir el cotxe del seu company, perquè han suprimit el transport públic de la seva zona. En Pablo està cansat de pagar la factura de l'electricitat a Iberdrola i l'Olga voldria tenir energia solar, però viu en un pis. Actualment podem triar la comercialitzadora elèctrica, però encara no hi ha ningú que ofereixi només energies renovables a particulars. Així que l'Olga s'haurà d'esperar. I és que si no hi ha una massa crítica que es faci escoltar, molts canvis es queden a mig fer.

 

ATENCIÓ, ACTUALITZACIÓ: Avui sí que hi ha comercialitzadores d'eletricitat d'origen només renovable! La més estesa a Catalunya és la cooperativa Som Energia.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment 31

per CRIC

Denúncia: Stop EPA! Més informació: www.epa2007.org Slow Cook Jam Session Treballar de dilluns a dijous Denúncia: Acció davant del canvi climàtic Junts podem: Reclamem els camps Denúncia: No estem bloquejant el trànsit, som el trànsit. Més informació: www.masacritica.es Prou bosses Junts podem: La pressió social funciona: empreses que han de cedir ¿Coneixes cap iniciativa interesant per compartir? Envia-la a alvarop@pangea.org.

Trampes Trampes

El comerç d'emissions ajuda a reduir les emissions?

per Mariel Vilella

El Protocol de Kyoto obliga els països industrialitzats a reduir les seves emis-sions de gasos d'efecte hivernacle, alhora que permet comercialitzar-ne. Després d'uns quants anys d'implementació pràctica, el comerç d'emissions presenta interrogants que revisarem en aquest article: realment ajuda a reduir la quantitat necessària d'emissions? Pot funcionar a la pràctica tal com es diu sobre el paper? On queda la justícia ambiental en aquest plantejament?

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.