Skip to main content
 
#30 - estiu 2009
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Consum conscient de sucre: que la dolçor no ens amargui

per CRIC

Parlem, d'entre altres coses de: Per a què? Què ens aporta el sucre quant sucre? Altres fonts de dolçor Quin sucre? Tipus de sucre La remolatxa La canya de sucre A qui comprem? Perfil dels fabricants o venedors de sucre Comerç just i/o ecològic: sucre de lluny El Context: el comerç mundial de sucre El debat: comerç just: un camí ple de corbes i cruïlles Guia pràctica del sucre

Perquès Perquès

Per què és important l'agrodiversitat?

per Montse Peiron

La diversitat de varietats vegetals i races animals és essencial per a la sostenibilitat de l'agricultura, però l'expansió de l'agricultura intensiva ha fet que en bona part s'hagi perdut o estigui en risc de perdre's. Les institucions ho reconeixen, però segueixen potenciant el model agrícola més destructor. A la secció Eines coneixerem organitzacions agràries i socials que, elles sí, posen mans a l'obra disseminant el cultiu i cria de varietats i races locals.

El Divan El Divan

Cal replantejar-nos les necessitats?

per Álvaro Porro

No tinc mòbil i cada vegada em trobo més rarot. Molts amics i familiars no ho entenen. Em tranquil.litza veure que en David, gerent d'una empresa de multimèdia, tampoc en té. No és per ecologisme, sinó perquè associo el mòbil a més estímuls i requeriments en qualsevol moment i lloc... en definitiva, a menys descans i presència en l'ara i aquí. Més que ajudar-me a satisfer necessitats, m'ho dificultaria.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment 30

per CRIC

Som el que vestim Elèctriques Més mercats agroecològics Mercat social: www.ofertademanda.net Altres fonts per entendre la realitat Dos llibres de recerca sobre la indústria del turisme i les alternatives que hi ha Transgènics Llet a granel Mòbil d'usar i llençar ¿Coneixes cap iniciativa interesant per compartir? Envia-la a alvarop@pangea.org.

Eines Eines

T'agradaria plantar o menjar verdures de varietats locals?

per Montse Peiron

Les varietats locals, també anomenades antigues o tradicionals, no són només una relíquia perduda a l'hort d'una àvia en algun poblet remot. També són una realitat que avui organitzacions diverses miren de fer més viva, més present i més gran. Si us hi poseu en contacte podreu degustar-ne, comprar-ne, i fins i tot plantar-ne al vostre hortet. O al balcó...

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.