Skip to main content
 
#28 - hivern 2007-2008
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Guies ràpides de consum conscient d'ordinadors, oli d'oliva, vambes, pasta de dents, mobles de fusta

per CRIC

Consum conscient d'ordinadors Per a què? Per a què no serveixen els ordinadors? Quin? Un gran consum de recursos On trobar ordinadors de segona mà A qui comprem? N'hi ha que es munten aquí A casa: Que gasti poca electricitat i poca salut Alguns programes lliures Consum conscient d'oli d'oliva Per a què? L'oli, essencial Quin? No tots els olis són iguals A qui i on comprem? Coop. agràries, empreses petites i grans envasadores A casa: Guardem i usem bé l'or líquid Consum conscient de vambes Per a què? Qui fa la feina són els peus Quines? Materials naturals: òptims si no fabriquem masses vambes A qui i on comprem? Alguna marca local hi ha A casa: Cuidem-les bé Consum conscient de pasta de dents Per a què? Que els bacteris no proliferin Quina? Què hi ha a la pasta? Recepta per fer pasta de dents A qui comprem? N'hi ha força de naturals i alguna de local A casa: La pasta justa Consum conscient de mobles de fusta Per a què? Les 7 vides de la fusta Quina? Reutilitzar fusta o explotar-la sosteniblement Per trobar i deixar mobles de segona mà A qui comprem? Les millors opcions costen de trobar A casa: Llarga vida als mobles!

El Divan El Divan

Coherència=empoderament

per Álvaro Porro

Per a aquest lliurament volíem entendre què ens aporta en el pla personal (i per tant ens motiva) el viatge del consum conscient i transformador (CCT). La coherència en un sentit ampli sembla ser el principal motivador i la màxima satisfacció de la nostra conducta. També ens hem preguntat com duem això de sentir-nos una gota en l'oceà, i aquí trobem tant pessimisme o desesperança com tranquil.litat per fer el que ens sentim empesos a fer.

Món en Moviment Món en Moviment

Món en moviment 28

per CRIC

Denúncia: Pescarroba Mercats agroecològics Inserció laboral El llibre: Tocant de peus a la terra Menys residus: Embolcall reutilizable Sobirania alimentària a la constitució! Inversions alternatives: Davant la crisi, que canviï la banca Habitatge: Junts podem Dia sense compres ¿Coneixes cap iniciativa interesant per compartir? Envia-la a alvarop@pangea.org.

Eines Eines

Menjadors escolars sostenibles: som-hi!

per Ana Perea Angulo

A molts no ens agrada el menjar que donen als nostres fills a l'escola. Podem girar la truita i aconseguir una cuina saludable, nutritiva i cuinada amb afecte. Aquí oferim recursos per a diferents aspectes del procés de canvi, un camí que no serà fàcil perquè encara és incipient al nostre país. L'experiència de les escoles que s'hi van apuntant ens ajudarà a obrir bretxa.

Llegeix tot el text: Menjadors escolars ecològics
Viatges Viatges

Tornant a l'escala local

per Ruben Suriñach

En aquest viatge coneixerem les experiències de comunitats que aposten per revalorar les activitats econòmiques, socials i culturals dels seus pobles o barris, i per recuperar el coneixement sobre l'origen de les coses. Les societats menys dependents de factors externs i basades en l'ajuda mútua tindran més capacitat de reacció davant dels xocs de l'economia global.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.