Skip to main content
 
#21 - desembre 2006/febrer 2007
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Guies ràpides de consum conscient de: Pasta, detergents, neveres, llet, joguines

per CRIC

Aquest número de cinquè aniversari no té estudi central d'un producte, hem volgut fer-lo una mica especial. Quan vam publicar els estudis dels primers números no havíem ideat l'estructura de punts calents ni les pàgines de resum. Pensem que presentar la informació en aquesta forma fàcilment consultable és útil, i hem volgut facilitar-vos-ho, tot actualitzant-la una mica. Més endavant ho farem amb la resta de temes que no van tenir resum al seu dia.

Idees Idees

Xarxes d'intercanvi: Descobrint i usant el que tenim

per Pablo Torregrosa

Ajudar-nos entre veïns ens brinda una ocasió per sentir-nos útils i ens permet necessitar menys diners

Eines Eines

Slow Food: Cap a un món bo, net i just

per Rosa Solà

Estàs cansat que et serveixin un enciam iceberg amb pastanaga en conserva? Voldries reviure la deliciosa sensació de menjar-te un tomàquet gustós, ple i olorós com quan eres petit? El moviment Slow Food reivindica que el menjar, la font de regeneració i energia per a tots els ssers vius, no ha de ser origen de desequilibris i malalties sinó de salut i plaer per a cadascun de nosaltres, per a la societat i per a la natura. Per a més informació: www.slowfood.es

Trampes Trampes

Tres benaurances publicitàries: Per estalviar-te fins i tot de viure

per Joan Torres i Prat

Això de la publicitat és una ganga: ens fa de psicòloga, ens anima a seguir els instints que la vida en societat necessita que controlem, ens fa sentir solidaris sense necessitat de ser-ho... Llàstima que la vida real no sigui també virtual; això fa que aquestes suposades gangues, a més de no ser tals, ens allunyin encara més del sentit que busquem a la vida.

Lligams Lligams

A l'electricitat verda se li fonen els ploms

per Gil Toll

Al número 13 d'Opcions donàvem a conèixer amb alegria una empresa que ens garantia que aportaria a la xarxa elèctrica tanta electricitat verda com nosaltres n'hi compréssim. Però ja fa mesos que l'empresa ha hagut de demanar-nos de trencar els contractes, perquè les distribuïdores clàssiques juntament amb la política pública de preus n'han fet inviable l'activitat.

Mirades Mirades

Sempre amb el corcó del consum conscient?

per CRIC

Qui no s'ha plantejat alguna vegada que això del consum conscient és un embolic considerable, o una 'pijada', o que el que jo consumeixi no depèn de mi? Nosaltres també. Fem el sa exercici de compartir enes i també alegries.

Economia alternativa

Compromís amb l'entorn

per Jordi Panyella

Entendre que formem part d'una cosa que es consolida, en gran part, a partir de les nostres conductes, és prendre compromís amb l'entorn. En aquest número d'Opcions presentarem tres entitats d'economia solidària i dos conceptes que s'originen a partir d'aquest compromís amb l'entorn.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.