Skip to main content
 
#20 - setembre/novembre 2006
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

No girem full. Consum conscient de llibres

per CRIC

Obrim la tapa. Potser trobarem formació, o entreteniment, o cultivació... Molta varietat, tot i que també moltes repeticions dels temes de moda. Què passaria si copiéssim lliurement el contingut d’aquestes pàgines? Pàgines que, per cert, encara procedeixen majoritàriament d’arbres... Ens importa que puguem trobar llibres que reflecteixin qualsevol ideologia? Si voldrem llegir un llibre només una vegada, ens agrada la idea de comprar-lo i confinar-lo a la nostra prestatgeria per sempre? Moltes consideracions a tenir en compte, com per girar full...

Idees Idees

Alguns drets reservats, no tots! Llicències i recursos Creative Commons

per CRIC

Segur que cal reservar-se tots els drets? Compartir les creacions pot ser positiu per a tots.

Trampes Trampes

Responsabilitat o Ir-responsabilitat Social Corporativa? El cas de Repsol YPF

per CRIC

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) ja forma part de la nostra vida. Les empreses omplen els mitjans de comunicació amb publicitat que ens mostra la seva preocupació i sensibilitat cap a nosaltres i el medi ambient, i financen projectes socials i culturals amb els seus beneficis. Però sorgeixen preguntes: la RSC és només una nova estratègia de màrqueting, o té més transcendència real?

Mirades Mirades

Crisi energètica? De la importància de reduir el consum

per Pedro Gómez

El petroli i el gas s'esgoten. D'ells obtenim bastant més de la meitat de l'energia que fa possible que tinguem a la nostra disposició, diàriament, tot tipus de béns i serveis. L'autor creu que serà inevitable acostumar-nos a consumir molt menys, i que disposar de menys energia en dificultarà encara més una distribució equitativa.

Economia alternativa

Intercooperació

per Jordi Panyella

En aquest lliurament d'Opcions parlarem de la intercooperació. Com a concepte, i sobretot com a pràctica, és un dels puntals de l'economia solidària. Intercooperar seria quan dues o més entitats es posen d'acord per o bé beneficiar-se mútuament, o bé oferir un nou servei o producte a la resta de la societat.

Comentaris

arxiu danyat

Hola,

No he pogut descarregar a veersió pdf del num. dedicat al consum de llibres (20, "no girem full") em diu que l'arxiu està danyat...

salut

M.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.