Skip to main content
 
#19 - maig/juliol 2006
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Aquí hi ha tall. Consum conscient de carn

per CRIC

A l'hora de plantejar-nos el consum conscient d'aliments, la carn és un d'aquests que no deixa indiferent. És imprescindible? N'hem de menjar cada dia per obtenir prou proteïnes? Les granges del segle XXI tenen poc a veure amb la ramaderia de dècades passades. Recórrer la cadena agroalimentària d'un pit de pollastre “global” pot ser una il·lustrativa manera de conèixer què hi ha a la rebotiga de la nostra alimentació. Entendrem també perquè l'abundància de la nostra dieta la fa cada vegada més insana. I és que en aquest viatge que volem començar aquí la salut, la justícia i la sostenibilitat hi tenen molt a dir, i com sempre veurem que hi ha una interessant “escudella” d'opcions al nostre abast.

Idees Idees

I per què no vaig en bici?

per CRIC

Fer servir més la bicicleta podria originar una transformació realment important que faria les ciutats molt més agradables d'habitar i més barates de mantenir.A més d'eliminar la contaminació i el soroll, ocupen molt menys espai, eviten embussos i per tant l’estrès que ens provoquen, espatllen menys el paviment... Per un carrer pel qual en una hora passen 2.000 persones en cotxe hi podrien circular 14.000 bicicletes en silenci i sense contaminar. Pensem en els cotxes que fan cua en un semàfor o que estan aparcats a qualsevol vorera. Imaginem-nos que la meitat els canviem per bicicletes. Com ho veieu?

Eines Eines

En bici per la ciutat o pel poble: fem-ho bé perquè surti bé

per CRIC

Tal com es veu a la secció Idees, fer servir més la bici pot aportar diversos beneficis importants per a cadascú, per a la col·lectivitat i per al medi ambient, i les dificultats són fàcilment superables. Aquí trobarem unes quantes indicacions perquè ens surti al millor possible quan ens decidim a usar-la com a mitjà de transport quotidià als nuclis urbans.

Llegeix tot el text: En bici per la ciutat o pel poble
Viatges Viatges

Soja tour: jo en baixo, i tu? En aquest bistec hi falta sentit comú

per CRIC

El model agroalimentari global deixa un rastre al seu pas. Si per exemple seguim el de la soja topem amb la fàbrica de la pobresa, al Paraguai. Però no només deixa rastre al Sud: aquí el món rural ramader agonitza sota el pinso concentrat i a les ciutats les nostres espectaculars dietes es banyen en colesterol. Però hi ha gent que ja està deixant un altre rastre...

Economia alternativa

El medi ambient

per Jordi Panyella

L'equilibri entre desenvolupament social i econòmic, una de les premisses de l'economia alternativa, ha d’anar acompanyat d’un equilibri també en la relació amb el medi: usos de matèries primeres, gestió dels residus... En aquesta ocasió parlarem de la incorporació del compromís amb el medi ambient en les empreses d'economia alternativa.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.