Skip to main content
 
#18 - desembre 2005/abril 2006
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Canviem els bolquers? Consum de bolquers i compreses

per CRIC

Al nostre país tot just s’estan començant a conèixer els articles d’higiene reutilitzables. Començar a fer-los servir ens fa veure d’un manera molt palpable que tots, des de casa, podem contribuir, o no, a un gran volum de consum de recursos i de generació de residus.També ens permeten viure més de prop les coses que passen al nostre cos i que són el vincle físic amb el més essencial de la vida: néixer, créixer, reproduir-nos, envellir...

Idees Idees

Wwoofing: Xarxa Mundial d'Oportunitats en Masies Ecològiques

per Charli

Wwoof —sigles angleses de Xarxa Mundial d'Oportunitats en Masies Ecològiques— és una xarxa d'intercanvi entre pagesos de cultiu ecològic (amfitrions) que necessiten mà d'obra i persones (woofers) que volen aprendre sobre cultiu ecològic, per exemple durant les vacances. Els pagesos donen als woofers allotjament i menjar a canvi d'unes quantes hores diàries de feina. Encara que en general els qui esperen rebre més formació de l'intercanvi són els visitants, sempre es transmeten coneixements en tots dos sentits. Els woofers poden anar sols, en petit grup, en parella, amb nens o sense...

Eines Eines

Bolquers de roba al segle XXI

per CRIC

Aquest article vol ajudar-nos a introduir-nos en el món dels bolquers de roba. També hi trobarem una breu menció als productes reutilitzables per a la regla i per a la incontinència.

Llegeix tot el text: Bolquers de roba al segle XXI
Trampes Trampes

Aprendre, per descomptat. Però, aprendre què? La realitat segons els llibres de text

per CRIC

La manera com de petits se'ns presenten les coses influeix decisivament en la visió que tindrem del món, de vegades durant tota la vida. Els llibres de text del sistema educatiu formal espanyol no expliquen que hi ha una pluralitat de visions, sinó que presenten la dominant en la nostra cultura com si fos 'la' realitat.

Mirades Mirades

Contra la mitologia del creixement il·limitat

per Óscar Carpintero

Aconseguir un creixement infinit en un planeta amb recursos i territori finits és impossible. En aquesta ocasió és un economista qui ens recorda aquesta obvietat tan sorprenentment (o no) ignorada, i ens aclareix que l'anomenada desmaterializació de l'economia no equival a deixar de consumir recursos materials.

Viatges Viatges

Un passeig per l'escola del rebuig. Anem al mercat?

per Eric Bachs

Mentre les grans empreses de les ciències agrícoles segueixen esgrimint la fam al món com a justificació per a la seva recerca de varietats 'més productives' –més monopolitzades, en realitat–, en conjunt llencem bona part del menjar que produïm. És una realitat que ens agrada tan poc que la seguim amagant. Alguns col·lectius treballen per fer evident el fenomen, i demostren que el menjar que es llença pot alimentar molta gent.

Economia alternativa

Treball

per Jordi Panyella

En el número anterior vam parlar de la importància del principi d'equitat en l'economia alternativa. Una altra forma d'equitat és la igualtat d'oportunitats pel que fa al dret d'accés al treball. Aquest és l'aspecte que toquem en aquest article.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.