Skip to main content
 
#17 - setembre/novembre 2005
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Traiem-ne l'aigua clara. Consum d'aigua

per CRIC

L’aigua, aquest element tan màgic i esmunyedís com la vida mateixa. El pots tocar però no el pots palpar, tot i contenir milions de substàncies i éssers vius és transparent, tot i ser transparent et pot encegar en un dia boirós.Tan íntim que som nosaltres mateixos, i tot i això tan maltractat. Saber com l’embrutem i com podem no embrutar-la, quines repercussions tenen les diferents maneres d’agafar-la del medi o com evitar potenciar el sobreconsum, ens acosta a una relació més harmònica amb la natura i amb nosaltres mateixos.

Perquès Perquès

Més oferta o menys demanda? Perquè cal una altra cultura de la sostenibilitat

per CRIC

La forma convencional de gestionar l'aigua xoca frontalment amb la sostenibilitat i l'equitat. La 'nova cultura de l'aigua' proposa gestionar la demanda acceptant els límits de l'oferta natural. Mesures concretes com les tarifes progressives i l'espai vital sostenible són passos cap a aquesta nova cultura, que seria bo d'estendre a tots els recursos que fem servir.

Idees Idees

En comprem un de nou? Pluja d'idees per mantenir les coses en bon estat

per CRIC
Per no haver de renovar els objectes que tenim a casa gaire sovint, podem retardar el moment en què s'espallen o deixen de tenir un aspecte agradable. Aquí trobarem unes quantes idees.
Eines Eines

Estalviar aigua a casa: ajudes tècniques al nostre canvi d'hàbits

per CRIC
A la secció 'Opcions' hem conegut una sèrie de mesures i hàbits que podem anar adoptant per gastar menys aigua a casa. En aquest article coneixerem mecanismes domèstics que ens hi ajudaran.
Trampes Trampes

Les arrels de les flors

per Ferran Garcia

Per aconseguir una rosa no cal pas anar gaire lluny: el roser és una planta ben pròpia de la nostra terra. I tanmateix, cada cop comprem més roses cultivades a Colombia o Zimbabwe, i amb unes formes de cultiu que generen moltes injustícies i problemes ambientals. Val la pena conèixer i valorar diferents alternatives per gaudir de les flors.
Si vols conèixer més informació sobre aquest tema, et recomanem l'article de Ferran Garcia "Les arrels de les flors".

Mirades Mirades

La bona vida? No és or tot el que lluu

per Pablo Moros
Moltes vegades ho hem escoltat: mai s'ha viscut tan bé com ara. L'autor ens assenyala que juntament amb les comoditats materials la societat de consum ens proporciona també insatisfacció, malalties, injustícies socials i degradació ambiental. Per això conclou que és necessari reorientar el nostre model de bona vida.
Economia alternativa

L'equitat

per Jordi Panyella

S'anomena 'economia alternativa', 'solidaria' o 'social' aquella que, més enllà de buscar un benefici monetari en la seva activitat productiva de béns o serveis, persegueix la generació de riquesa social, mediambiental i humana. Assolir els objectius econòmics és un mitjà per complir també els altres objectius. En les empreses d'economia alternativa l'activitat es posa al servei de les persones, i no al revés.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.