Skip to main content
 
#12 - juny/agost 2004
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Consum conscient de comerços d'alimentació

per CRIC

Els comerços d'alimentació: Tipus de comerços • Canals de distribució • Menjar elaborat • Menjar fresc • Els punts calents dels comerços d'alimentació • És qüestió de gran o petit?
Establiments comercials: Hipermercats • Supermercats • Descomptes • Botigues especialitzades en fresc • Botigues de queviures • Venda directe • Associacions de consumidors.

 

Perquès Perquès

Per què és convenient transformar l'agricultura?

per CRIC

En el número anterior, a l'apartat El Context, parlàvem dels efectes que té sobre la nostra societat la forma majoritària de practicar l'agricultura avui. En aquest article descrivim alguns dels efectes negatius que té sobre el medi ambient.

Arguments Arguments

El segell ecològic no ho és tot

per CRIC

A la secció Perquès s'expliquen alguns perjudicis que l'agricultura convencional té sobre el medi. L'agricultura ecològica evita molts d'aquests perjudicis. La producció, la comercialització i el consum d'aliments, però, tenen impactes més enllà dels efectes directes sobre l'agricultura. En aquest article exposem unes quantes consideracions que, si el nostre objectiu és potenciar una societat més sostenible i igualitària, hem de tenir tant en compte com que els aliments s'hagin cultivat de forma ecològica

Idees Idees

Formes de consum directe

per Charlie

A la secció Perquès del número anterior exposàvem alguns avantatges de consumir aliments locals mitjançant vies de consum directe. En aquest article descrivim algunes d'aquestes vies.

Lligams Lligams

Oligopoli S.A.: Qui decideix què mengem?

per CRIC

Aquest article és un extracte de l'estudi Oligopoly, Inc. de l'organització ETC Group. Dóna una visió de la creixent acumulació de poder en mans d'unes poques multinacionals, en aquest cas dels sectors que intervenen en la cadena alimentària, i esbossa algunes de les repercussions socials que té.

Mirades Mirades

Agroecologia

per José Ángel López

L'agroecologia és una manera de concebre l'agricultura que integra les consideracions mediambientals amb les socials. L'autor ens ho explica a grans trets com s'aplica aquest concepte en l'experiència concreta en la que participa.

Viatges Viatges

BAH: Les hortes i els urbanites, més a prop

per Carlota Franco

En la secció Idees hem descrit diversos models orientats a apropar els móns dels productors i els consumidors com a via per construir un sistema que satisfaci les necessitats de tots a partir del coneixement mutu. En aquest article viatgem a una iniciativa d'aquest estil que funciona des de fa quatre anys a Madrid. El que ha aconseguit portar a la pràctica sobrepassa el que els mateixos promotors podien imaginar que seria possible en encetar el projecte.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.