Skip to main content
 
#11 - març/maig 2004
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

consum conscient de pa

per CRIC

El pa: El cicle de vida del pa • El blat • Els ingredients bàsics • Forma d'elaboració • Distribució i venda • El pa i la societat de consum • Reduir el consum de pa.
Els elaboradors de pa: Medi ambient • Aspectes socials • Perfil dels elaboradors de pa • Els elaboradors de pa i els punts calents El context L'agricultura i la nostra societat.

Perquès Perquès

Aliments locals i de temporada, consum directe

per CRIC

Consumir productes locals, de temporada i ecològics, i obtenir-los per canals tan directes com sigui possible estableix una base àmplia per avançar cap a un model agrícola i alimentari més igualitari i sostenible.

Idees Idees

Intercanvi de cases: com ser hoste i amfitrió al mateix temps

per Mariona Ferret i Jordi Redondo

Passar les vacances fora de la residència habitual ha esdevingut un costum. En el número anterior parlàvem de la importància de qüestionar-nos la quantitat de desplaçaments i el mitjà de transport que fem servir. En aquest article presentem una alternativa per l'allotjament que té diversos avantatges personals i ambientals.

Eines Eines

Fruites i verdures del temps

per CRIC

Com hem vist en la secció Perquès , consumint aliments de temporada afavorim un model agrícola local i adaptat al medi. En aquest calendari es mostra l'epoca de collita de les fruites i hortalisses més comunes.

Trampes Trampes

Dissenyar els somnis: publicitat, o com confondre ideals, identitats i objectes

per María José Romano

És sabut que la publicitat és una mica més que donar a conèixer els productes de consum. Però rarament som conscients de fins a quin punt pretén -i aconsegueix- difuminar la personalitat de cadascun per fer-nos partícips d'un model col.lectiu de comportament. Les empreses també usen la publicitat per transmetre una imatge de si mateixes que pot ser totalment oposada a la realitat; en aquest article s'analitza el cas de Repsol.

Mirades Mirades

El dejuni: neteja, curació i introspecció

per Tito Trigo

El dejuni es practica des de l'antiguitat per mantenir el cos net, ajudar a la introspecció o curar algunes malalties. Però dejunar no és simplement deixar de menjar; és important saber per què volem dejunar i informar-nos de com fer-ho per maximitzar el benefici que ens pot aportar.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.