Skip to main content
 
#10 - desembre 2003/febrer 2004
Descarregar PDF
Estudi central Estudi central

Consum conscient de mobles de fusta

per CRIC

Els mobles de fusta: La situació dels boscos al món • El cicle de vida dels mobles de fusta • El debat tal com el planteja el CRIC • Com reduir el consum de mobles • Punts calents • Notes pràctiques.
Els fabricants de mobles de fusta Medi ambient • Aspectes socials • Perfil dels fabricants de mobles de fusta • Els fabricants i els punts calents El context L'agricultura i la nostra societat.

Perquès Perquès

Per què reduir el consum de petroli i de la resta de combustibles fòssils?

per CRIC

A la secciò Trampes del número 7 vèiem que la tragèdia del Prestige va fer visible com les estructures de poder tenen el món fet a la seva mida. La invasió d'Irak ens ha fet evident la relació del petroli amb les guerres. En aquest article compilem els aspectes negatius del model energètic actual, totalment basat en el petroli i la resta de combustibles fòssils (gas i carbó).

Idees Idees

Fa fred però tinc calor!?? Com estalviar energia en la climatització de la casa

per CRIC

Petits detalls en els nostres hàbits ens ajudaran a reduir el consum d'energia, i així reduirem també la nostra participació en les causes de molts problemes mediambientals i socials d'avui. A més, una climatització amb mesura està en consonància amb el funcionament natural de l'organisme, que està adaptat a viure amb estacions.

Eines Eines

El transport i el consum responsable

per Rafael Gómez

Sembla que les polítiques actuals de planificació de la mobilitat no contemplen cap més consideració que la 'necessitat' de moure'ns com més i més ràpid millor, ignorant els impactes de tota mena que tenen els nostres desplaçaments. Un consum responsable ens duu a qüestionar-nos quant i com ens desplacem.

Trampes Trampes

Energia verda... tant de bo

per Manolo Vílchez

Les dues grans empreses espanyoles d'energia han desplegat costoses campanyes de publicitat de la seva 'energia verda'. En la realitat, una d'elles no genera ni un sol quilovat de fonts netes. L'altra té un pla per incrementar la generació verda, però diu que els consumidors hem de pagar el sobrecost perquè les energies renovables 'són més cares'.

Mirades Mirades

Mitjans públics, propietat oficial

per Gil Toll
En una democràcia moderna, la informació facilitada pels mitjans públics hauria de ser independent del govern de torn. L'autor explica que al nostre país encara no tenim prou tradició democràtica perquè els mitjans estiguin realment al servei dels ciutadans.
Viatges Viatges

El Chapare: petroli, militars i coca

per Marc Gavaldà

Aquest viatge per la regió boliviana del Chapare ens mostra com l'acumulació de poder derviada de la dependència mundial del petroli, en aquest cas juntament amb el muntatge del narcotràfic, afecta la vida quotidiana de milions de persones.

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.