Skip to main content

Salvar en Peter (#opcionesycontradicciones)

Us presentem una de les noves seccions de la revista paper que podreu llegir a casa vostra a mitjans de novembre. Es tracta d'un nou personatge, en Peter, amb el que, potser, molts de vosaltres us sentiu identificats d'alguna manera. L'objectiu de la secció és riure'ns una mica de nosaltres mateixos com a consumidors que volem millorar el món. A vegades ens passem i a vegades ens quedem curts, i això ens fa sentir malament en alguns casos. Però no ser coherent el 100% del nostre temps és humà i és el que ens fa ser qui som. Ho hem d'acceptar amb humor i compartir-ho. Per això aquesta nova secció que intentarem construir entre tots.

En Peter acaba de recollir la comanda de fruites i verdures ecològiques del local de la cooperativa de consum del seu barri. Li agrada saber d’on ve allò que menja. Una alimentació sana i sostenible és una de les seves prioritats, però en té moltes d’altres. És lector i subscriptor d’Opcions, es considera un consumidor crític que es qüestiona allò que l’envolta i es pregunta si podria ser diferent. Viu amb amics i el seu peix Gluten.


Però en Peter no sempre ho té clar o no sempre té ganes de ser «conscient i transformador» (quina mandra!). A vegades es deixa emportar per la comoditat o pel pur plaer de gaudir d’un model de consum menys reflexiu i més còmode. Es mou en bicicleta sempre que pot o bé en transport públic. Se sent envoltat d’una comunitat que practica un consum similar, però també li agrada tenir amics i amigues menys activistes que moltes vegades li qüestionen el seu model i li fan pensar si és el més adient. Qüestionar-se, informar-se, canviar i transformar. En Peter s’ho creu, ell és un consumidor exemplar! Però quan no ho és se sent malament. I és aquí on l’hem d’ajudar. Les actituds perfeccionistes ens poden portar al sentiment de culpabilitat. Les contradiccions formen part de l’espècie humana, cal acceptar-les, practicar-les, aprendre’n i gaudir de cadascuna.

Salvem en Peter de ser un consumidor excessivament coherent que se sent malament quan no ho és. Com? Compartint les nostres pròpies experiències amb fotos i anècdotes amb l’etiqueta #opcionesycontradicciones a les xarxes socials (via twitter: @opcions) o bé a través del correu electrònic (redaccio@opcions.org).

Entre tots podem guionitzar les següents aventures d’en Peter! Perquè, qui no s’ha sentit així? O bé perquè el seu model de consum el fa sentir fora de lloc moltes vegades o bé perquè no practica el tipus de consum que creu hauria de practicar en certes ocasions on les presses, la comoditat o fins i tot la vergonya hi són presents? En Peter no vol ser un pesat, però creu en un canvi de model. Ajudem-lo! Perquè tots som en Peter!

Il·lustracions: Xavier Sepúlveda.

Comparteix-ho i participa a la conversa:

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.