Skip to main content

La tragedia electrònica

Estirant un fil que s'havia obert al documental Comprar, llençar, comprar, la mateixa directora (Cosima Dannoritzer) va fer aquest altre excel·lent i imperdible documental, en el qual podem veure amb els ulls fets tan intolerables i esgarrifosos com reals, d'abast mundial però que comencen al costat de casa i a partir dels equips que tots, nosaltres, tu, jo, tenim a casa. Tradicionalment les màfies s'han bastit al voltant del negoci dels residus, i el cas del tràfic mundial de residus electrònics sembla no ser una excepció; com tampoc no hi falta la corrupció de "persones qualssevol", peces "irrellevants" de la cadena, veïns nostres. Per sacsejar-nos les consciències, tal com glossava un periodista de La Marea en aquesta entrevista amb la directora.

Malauradament no s'ha publicat amb una llicència oberta, i no s'ha editat en DVD. Les institucions poden contactar amb la productora (Media 3.14 / Mediapro) i demanar llicències per a passis col·lectius: info@mediapro.es. Tanmateix, diverses persones l'han penjat a la xarxa (segurament sense permís oficial), per exemple es pot trobar a Youtube.

Aquest abril del 2015 el programa Sense Ficció de TV3 l'ha emès i el podem veure a TV3 a la Carta, aquí (dura 53 minuts).

Comparteix-ho i participa a la conversa:

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.